De tijd vooruit

Productkenmerken

Auteur: Wolf, Rob, Uitgever: Vantilt, 130 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789460040580, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Een eeuw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht / Nieuwegein / 1910-2010

€ 14,95
Op voorraad
De tijd vooruit
De tijd vooruit

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De tijd vooruit" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De tijd vooruit

Hoofdtitel De tijd vooruit
Ondertitel een eeuw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein, Utrecht 1910-2010
Uitgever Vantilt, Uitgeverij, Vantilt
Auteur(s) Wolf, Rob
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 130
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 11-2010
ISBN 9789460040580

Flaptekst De tijd vooruit

Een eeuw geleden opende het St. Antonius Ziekenhuis zijn deuren aan de Prins Hendriklaan in Utrecht. Het werd gesticht door aartsbisschop Van de Wetering. Het Antonius was een vooraanstaand katholiek ziekenhuis dat in medisch opzicht zijn tijd ver vooruit was. Het longstation (opgericht in 1942) en het hartteam (actief sinds 1948) kunnen zich al meer dan een halve eeuw meten met de beste academische centra.

Dit boek, het vervolg op het in 2000 verschenen 'Heilig Vuur', behandelt de Utrechtse jaren van het ziekenhuis (tot 1982) in vogelvlucht. De nadruk ligt op de periode in Nieuwegein, waarin het Antonius zich ontwikkelde tot een volwaardig streekziekenhuis maar tegelijkertijd zijn topklinische functies uitbouwde. Naast de oude speerpunten namen andere vakken - zoals vaatchirurgie en maag-, darm- en levergeneeskunde - een hoge vlucht.

In 2008 fuseerde het St. Antonius Ziekenhuis met Mesos Medisch Centrum, op zijn beurt ontstaan uit een fusie tussen de Utrechtse ziekenhuizen Oudenrijn en Overvecht. Als topklinisch centrum (Antonius) en patiëntgericht basisziekenhuis (Mesos) waren zij elkaars tegenpolen. Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis van na de fusie verenigt evenwel the best of both worlds, doordat het zich als patiëntgericht topziekenhuis profileert. Zo is het ook nu weer zijn tijd vooruit.