De Tour wacht op niemand

Productkenmerken

Auteur: Smeets, Mart, Uitgever: Veen L.J., 165 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789020407235, Gepubliceerd in 2007. Boeknummer van verkoper: 57747.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Met de mooiste wielerfoto's

€ 14,25
Op voorraad
De Tour wacht op niemand
De Tour wacht op niemand

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De Tour wacht op niemand" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

De Tour wacht op niemand

Hoofdtitel De Tour wacht op niemand
Ondertitel geillustreerd
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Veen L.J.
Auteur(s) Smeets, M., Smeets, Mart
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 165
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 05-2007
ISBN 9789020407235

Flaptekst De Tour wacht op niemand

Geen sport zo vol drama als de wielrennerij. En geen medium dat die dramatiek beter zichtbaar maakt dan de foto. Michael Boogerd in opperste concentratie tijdens zijn heroïsche zegetocht naar La Plagne, geschoten door C. Barton van Flymen. Het einde van de heerschappij van Eddy Merckx in de beklimming naar Pra Loup- Aldo Tonnoir legde het vast. En Laurent Fignon na zijn legendarische Tournederlaag in 1989, in tranen, gesnapt door Graham Watson.

Mart Smeets gaat al vijfendertig jaar op in het toneelstuk dat wielrennen heet, met als dramatisch hoogtepunt natuurlijk de Tour de France. Hoe kun je beter terugblikken op die tijd dan door de ogen van de beste wielerfotografen ter wereld? Voor De Tour wacht op niemand selecteerde Smeets de mooiste foto's van de grootste fotografen, in zwart-wit en in kleur. Bovendien sprak hij met ze over hun werk en over de wielersport, haalt hij persoonlijke herinneringen op en legt hij een geloofsbelijdenis af over de Tour.

Mart Smeets (1947) volgt in 2007 voor de vijfendertigste keer de Tour de France. De belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar is in die jaren onlosmakelijk verbonden geraakt met NOS-anchorman Smeets, die aanvankelijk wedstrijdcommentaar gaf, maar tegenwoordig vooral het circus rondóm de Tour in de Nederlandse huiskamer brengt.