De verborgen rivier

Productkenmerken

Auteur: Grenville, Kate, Uitgever: Anthos, 47 pagina's, Geniet paperback, Nederlands, ISBN: 9789041410153 (ISBN10: 9041410155), Gepubliceerd in 2006.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Voorpublicatie.

€ 5,20
Op voorraad
De verborgen rivier
De verborgen rivier

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De verborgen rivier" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De verborgen rivier

Hoofdtitel De verborgen rivier
Uitgever Ambo/Anthos Uitgevers, Anthos
Auteur(s) Grenville, K., Grenville, Kate
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 343
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2006
ISBN 9789041410153

Flaptekst De verborgen rivier

'Kate Grenville is een schrijfster met een verbijsterend talent.' - The New York Times

William Thornhill groeit op in een sloppenwijk in het negentiende-eeuwse Londen. Als hij een kleine misdaad begaat wordt hij verbannen naar een Australische strafkolonie. Met zijn vrouw Sal en hun kinderen vertrekt hij naar het vreemde, vijandige en verre land.

Onder de gevangenen gaat het gerucht dat er een mogelijkheid bestaat om elders met een schone lei te beginnen. Ver weg van Sydney, een eind verderop aan de rivier de Hawkesbury, is een plek om een nieuw leven op te bouwen.

Als Thornhill en zijn gezin aanspraak maken op een stuk grond bij de rivier, ontstaat een strijd tussen de aboriginals en de nieuwe bewoners. Om in die strijd te overleven zal Thornhill al snel de moeilijkste beslissing van zijn leven moeten nemen.

Dit meeslepende historische verhaal doet denken aan het werk van Peter Carey en Sarah Waters. De verlangens van de kolonisten, de morele dilemma's en de gevaren waarmee zij geconfronteerd worden, zijn weergaloos beschreven. De verborgen rivier is een universeel en tijdloos verhaal over de waarde van bezit en identiteit en over wat het betekent je ergens thuis te voelen.

Kate Grenville woont met haar gezin in Sydney. Voor De verborgen rivier ontving zij de Commonwealth Prize 2006. Haar eerdere roman Dromen van volmaaktheid won de Orange Prize 2001. Grenville liet zich voor De verborgen rivier inspireren door haar eigen familiegeschiedenis.

'Grenville schrijft bezield. Op een vindingrijke en gepassioneerde manier weet ze de geschiedenis tot leven te brengen. De verborgen rivier is een fantastische historische roman. - The Australian

'Dit is iemand die echt kan schrijven.' - Peter Carey

'In sobere stijl brengt Grenville de wrede waarheid in beeld dat geweld geweld uitlokt; dat mensen die naar beneden gehaald worden bijna genoodzaakt zijn anderen ook naar beneden te halen - of daartoe verleid worden. [...] Prachtig gedoseerd, gepassioneerd en verontrustend.' - The Times