De vergeting

Productkenmerken

Auteur: Heerma, van Voss Daan, Uitgever: De Bezige Bij, 280 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789023477068, Gepubliceerd in 2013.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 11,45
Op voorraad
De vergeting
De vergeting

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De vergeting" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De vergeting

Hoofdtitel De vergeting
Ondertitel roman
Uitgever Bezige Bij, De, De Bezige Bij
Auteur(s) Heerma van Voss, Daan, Heerma, van Voss Daan
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 288
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 02-2013
ISBN 9789023477068

Flaptekst De vergeting

Op 16 januari 2012 wordt schrijver Daan Heerma van Voss wakker zonder te weten wie en waar hij is. Pas na enkele uren van paniek keren de eerste flarden herinneringen terug. Intuïtief zoekt hij contact met Daniël, zijn oudste vriend, die direct naar hem toe komt. In de loop van de dag ziet hij familie, bezoekt hij doktoren en treft hij een verloren liefde. Hij wordt machines ingeschoven en van kliniek naar ziekenhuis gestuurd. Telkens wordt hem uitgelegd wat hem mankeert en telkens vergeet hij het weer. Als hij s avonds genezen het ziekenhuis verlaat, haast hij zich naar de stad op zoek naar vrienden en herinneringen.

De maanden daarna doet hij ontdekkingen over het vergeten en over de aard van de aandoening die hem trof. Daan Heerma van Voss spaart zichzelf noch de mensen uit zijn leven, en in zijn openhartigheid zoekt hij wrede grenzen op.

De vergeting is een weergaloze en ontroerende roman waarin de werking van het geheugen op meesterlijke wijze wordt verbonden met vriendschap en liefde.

Op 16 april stond Daan Heerma van Voss terecht in een literair tribunaal wegens zijn roman De Vergeting. Het volledige dossier in de zaak 'Daan Heerma van Voss' is hier te downloaden, met onder andere de tenlastelegging, getuigenverklaringen, het requisitoir van Mr. Spong, het pleidooi van Suzanne Holtzer, de repliek, dupliek, het laatste woord van de verdachte en natuurlijk het oordeel van rechter Felix Rottenberg.

Foto's: Reinier Schat, Amsterdam.