De vrouw die alles had

Productkenmerken

Auteur: Beijnum, Kees van, Uitgever: De Bezige Bij, 2e editie, 335 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789023410447 (ISBN10: 9023410440), Gepubliceerd in 2002.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★
Verkeert in goede conditie (Geen missende pagina's of serieuze beschadigingen, kan lichte gebruiksporen vertonen)

Toelichting op conditie
Goed.

Productbeschrijving

Claire, hoofdpersonn van De Vrouw die alles had, staat voor de moeilijke taak in zeer korte tijd haar filmscenario te herschrijven.

€ 9,95
Op voorraad
De vrouw die alles had
De vrouw die alles had

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De vrouw die alles had" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De vrouw die alles had

Hoofdtitel De vrouw die alles had
Uitgever Bezige Bij, De, De Bezige Bij
Auteur(s) van Beijnum, K., Beijnum, Kees van
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 335
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2002
ISBN 9789023410447

Flaptekst De vrouw die alles had

Claire, midden veertig, gescheiden, moeder van twee kinderen, rookster, drinkster, lensdraagster, staat voor de moeilijke taak in korte tijd haar filmscenario te herschrijven. Aan de vooravond van haar vertrek naar Zuid-Frankrijk, waar ze zich met de nieuwe versie van de tekst bij regisseur en acteurs dient te vervoegen, krijgt ze even onverwacht als ongelegen bezoek van haar zoon Bas, die met proefverlof uit de gevangenis komt. Wat moet Claire met deze jongen, die een straf uitzit voor een even duistere als dubbelzinnige daad? En wat moet Bas eigenlijk met haar, de moeder die hij minstens net zoveel verwijt als zij hem?

Behoedzaam proberen moeder en zoon het mijnenveld van het verleden te omzeilen, tot het scenario in Bas' handen valt. Zijn constatering dat het autobiografisch is, dat Claire hún leven opsoupeert, maakt een onverbiddelijk einde aan de gewapende vrede tussen moeder en zoon.

Met De vrouw die alles had toont Kees van Beijnum meer dan ooit zijn talent het verontrustende op een speels ironische toon te verwoorden. De vrouw die alles had is een meeslepende en schrijnende verhaal over de verstoorde verhouding tussen moeder en zoon, en over hun moeizame pogingen tot een verzoening te komen..