De zwarte met het witte hart

Productkenmerken

Auteur: Japin, Arthur, Uitgever: De Arbeiderspers, 38e editie, 400 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789029563345 (ISBN10: 9029563346), Gepubliceerd in 2006. Boeknummer van verkoper: 64963.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 10,95
Op voorraad
De zwarte met het witte hart
De zwarte met het witte hart

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De zwarte met het witte hart" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Zwarte met het witte hart

Hoofdtitel Zwarte met het witte hart
Uitgever Arbeiderspers, De Arbeiderspers
Auteur(s) Japin, A., Japin, Arthur
Druk 38e druk
Editie 38e editie
Taal Nederlands
Pagina's 400
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2006
ISBN 9789029563345

Flaptekst Zwarte met het witte hart

In 1837 worden Kwasi en Kwame, twee Afrikaanse prinsjes, geschonken aan koning Willem I. De kinderen dienen als onderpand voor een illegale slavenhandel van de Nederlandse regering. In Delft worden de zwarte jongens als Hollanders opgevoed. Ver van hun ouders verleren zij hun taal en hun gebruiken. Als bezienswaardigheden geïntroduceerd aan het Haagse hof raken zij bevriend niet Anna Paulowna's dochter, prinses Sophie. De vriendschap van de jongens lijdt onder hun noodlottige ontworteling. Terwijl Kwasi zich uit alIe macht aanpast en een echte Nederlander wil worden, vecht Kwame om zijn Afrikaanse identiteit te behouden en op een dag terug te kunnen keren naar zijn volk. Jaren later, aan het begin van de twintigste eeuw, kijkt de bejaarde Prins Kwasi Boachi vanaf zijn Javaanse theeplantage terug op hun buitengewone levens. Pas dan ontdekt hij het complot waarmee de Nederlandse regering zijn Indische carrière heeft gedwarsboomd.

Gebaseerd op deze historische feiten heeft Arthur Japin een roman geschreven van buitengewone kracht en verbeelding. Zowel een briljante vertelling als een ontroerende beschrijving van hun zoektocht naar identiteit.

Arthur Japin debuteerde in 1996 met Magonische verhalen. Voor zijn romandebuut De zwarte met het witte hart ontving hij talloze prijzen. Het boek, dat in vele talen is vertaald, betekende zijn doorbraak. in 1998 verscheen van hem de verhalenbundel De vierde wand.

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
De zwarte met het witte hart
De zwarte met het witte hart
★★★★★
2002 420
Paperback
Nieuwstaat
€ 9.95
De zwarte met het witte hart
De zwarte met het witte hart
★★★
2001 17e 441
Paperback
Goed
€ 10.95