Demonen

Productkenmerken

Auteur: Komrij, Gerrit, Uitgever: De Bezige Bij, 222 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789023411598 (ISBN10: 9023411595), Gepubliceerd in 2003. Boeknummer van verkoper: 63068.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Autobiografische verhalen

€ 10,95
Op voorraad
Demonen
Demonen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Demonen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Demonen

Hoofdtitel Demonen
Uitgever Bezige Bij, De, De Bezige Bij
Auteur(s) Komrij, G., Komrij, Gerrit
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 222
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2003
ISBN 9789023411598

Flaptekst Demonen

Ruim tien jaar geleden publiceerde Gerrit Komrij de veelgeroemde bundel Humeuren en temperamenten, met als ondertitel Een encyclopedie van het gevoel. Met Demonen zet Komrij de lijn voort in een nieuwe en vermakelijke reeks verhalen en beschouwingen over de meest uiteenlopende emoties waaronder de mens gebukt kan gaan. Ook is het boek een vervolg op Verwoest Arcadië, Komrij's autobiografie die eindigt bij zijn studentenjaren. Veel herinneringen aan schrijvende collega's zal men tegenkomen, al of niet tussen de regels.

Met zijn beweeglijke geest weet Komrij ook zichzelf genadeloos te ontleden. Met een kapmes en een rugzak hakt Komrij zich een weg door zijn eigen doen en laten, zijn succes en falen.

In zijn persoonlijke vestzakparadijs laaft hij zich aan het verhevene en het banale, al blijft hij weerloos tegen te voorschijn stommelende binnendringers: 'Ik verlang naar het paradijs, daar ben ik heel gewoontjes in. Ik wil het paradijs nu. Ik wil het met me meedragen en koesteren. Ik wil het gereed hebben, om er elk gewenst moment een duik in te kunnen nemen.'

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Demonen
Demonen
★★★★
1951 259
Ingenaaid met kunstleren kaft
Zeer goed, kaft goed
€ 8.75