Doe maar gewoon

Productkenmerken

Auteur: Kaldenbach, Hans, Uitgever: Prometheus, 59 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789044601831 (ISBN10: 9044601830), Gepubliceerd in 2004.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Uitleg van de Nederlandse gewoonten en gebruiken die voor buitenlanders uit een andere cultuur gemakkelijk tot misverstanden kunnen leiden.

€ 5,20
Op voorraad
Doe maar gewoon
Doe maar gewoon

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Doe maar gewoon" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Doe maar gewoon

Hoofdtitel Doe maar gewoon
Ondertitel 99 tips voor het omgaan met Nederlanders
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Kaldenbach, H., Kaldenbach, Hans
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 59
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2003
ISBN 9789044601831

Flaptekst Doe maar gewoon

'Als u bij een Nederlander op bezoek gaat, dan krijgt u vaak meteen een kopje koffie of thee. Dat betekent niet dat u snel weer weg moet, maar juist dat u van harte welkom bent. U krijgt bij ieder kopje the één koekje en daarna gaat de koektrommel dicht. Nederlanders vinden dat helemaal niet onhartelijk van zichzelf. Meestal krijgt u na uw eerste kopje nog een tweede kopje, ook weer met één koekje.'

Dit is één van de 99 observaties uit Doe maar gewoon, een luchtige gebruiksaanwijzing voor iedereen die in het dagelijks leven al dan niet vrijwillig geconfronteerd wordt met Nederlanders. In deze kleine en gezellige cultuurschets wordt de hedendaagse Nederlandse etiquette op rake wijze beschreven. Af en toe mag de auteur verdacht worden van lichte spotternij, maar nooit kan getwijfeld worden aan zijn deskundigheid.

Doe maar gewoon houdt Nederlanders een plezierige lachspiegel voor. Tevens kan het dienst doen als een compacte en nuttige handleiding voor de vele buitenlanders die zich in Nederland gevestigd hebben. Doe maar gewoon is vertaald in het Duits, Arabisch en Engels.