Dorrestijns Vogelgids

Productkenmerken

Auteur: Dorrestijn, Hans, Uitgever: Nijgh & van Ditmar, 5e editie, 272 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789038814513, Gepubliceerd in 2008.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Dorrestijns Vogelgids
Dorrestijns Vogelgids

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Dorrestijns Vogelgids" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Dorrestijns vogelgids

Hoofdtitel Dorrestijns vogelgids
Uitgever Nijgh & Van Ditmar, Nijgh & van Ditmar
Auteur(s) Dorrestijn, H., Dorrestijn, Hans
Druk 1e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 272
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 02-2007
ISBN 9789038814513

Flaptekst Dorrestijns vogelgids

'Vroeger was ik leuk. Toen schreef ik over drank en dronkenschap, over mijn ongelukkige huwelijk, over seks en het gebrek daaraan. Goddank, al die verschikkingen hebben nu plaasgemaakt voor iets prettigs. Het bierglas ruimde het veld voor de verrekijker, de kastelein werd vervangen door de ornitholoog, het nachtbraken maakte plaats voor het vroeg uit de veren en de kater werd verslagen door de Wintertaling en de Appelvink.'

Dorrestijns vogelgids is het boek van een bekeerling. Op zijn eigen sardonische wijze schrijft Dorrestijn over zijn ontmoetingen in Nederland en in den vreemde met een nieuw mensentype dat hand over hand toeneemt: de vogelaar.

In passende kledij en immer goed geluimd tuurt hij de bossen en de vennen af naar zelden geziene vogelsoorten als de Cirlgors en de Grote Trap. Elke nieuwe ontdekking brengt orgastische vreugde teweeg; niet voor niets spreekt Dorrestijn over de ornithologie als plaatsvervangende seksualiteit.

Natuurlijk is Dorrestijns vogelgids ook een autobiografisch boek: 'Want ik ben zelf een soort zangvogel. Met meer cd's op mijn naam dan zelfs de Nachtegaal.'