Een bijzonder land

Productkenmerken

Auteur: Horst, Han van der, Uitgever: Bert Bakker, 713 pagina's, Gebonden met harde kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789035132832, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Het grote verhaal van de vaderlandse geschiedenis

€ 14,45
Op voorraad
Een bijzonder land
Een bijzonder land
Een bijzonder land
Een bijzonder land

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Een bijzonder land" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Een bijzonder land

Hoofdtitel Een bijzonder land
Ondertitel het grote verhaal van de vaderlandse geschiedenis
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Bert Bakker
Auteur(s) van der Horst, H., Horst, Han van der
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 713
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 08-2008
ISBN 9789035132832

Flaptekst Een bijzonder land

Een bijzonder land vertelt het kleurrijke verhaal van onze vaderlandse geschiedenis. Waarom zijn de hunebedden gebouwd? Wie waren de edelen die Floris v vermoordden? Wat hadden de watergeuzen tegen Filips ii? Waarom was Michiel de Ruyter een Europees idool? Wat bezielde de Vereenigde Oost-Indische Compagnie? Welke betekenis hadden Verlichting en Reformatie voor de wording van Nederland als natie? Hoe zat het werkelijk met de slavenhandel? Wat dreef Aletta Jacobs? Welke invloed oefende De Stijl uit op de kunst in de wereld? Hoe is Nederland door het trauma van oorlog en bezetting heen gekomen? Hoe zit het met onze relatie tot Europa? Dit is slechts een kleine greep uit de vele vragen die dit rijke werk aan de orde stelt.

In vijftig verhalen vertelt de gedreven historicus Han van der Horst welke unieke personen, ontwikkelingen en gebeurtenissen Nederland hebben gemaakt tot wat het nu is: een klein maar bijzonder land, dat ondanks alles en soms tegen de klippen op toch zijn eigenheid met glans heeft weten te bewaren.

De indeling is gebaseerd op de Canon van Nederland, die in 2005 werd opgesteld in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ten dienste van het geschiedenisonderwijs.