Een gat in de Lucht

Productkenmerken

Auteur: Nieuwenhuis, Erik, Uitgever: Nieuw Amsterdam, 208 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789046808917, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 12,95
Op voorraad
Een gat in de Lucht
Een gat in de Lucht

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Een gat in de Lucht" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Een gat in de lucht

Hoofdtitel Een gat in de lucht
Uitgever Nieuw Amsterdam
Auteur(s) Nieuwenhuis, Erik
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 208
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2010
ISBN 9789046808917

Flaptekst Een gat in de lucht

Erik Nieuwenhuis Een gat in de lucht

Nieuwjaarsochtend. Een Amsterdamse cultuurbobo zit met een teiltje in zijn handen. Een bejaarde allochtone dame gaat in haar scootmobiel op pad. Een gescheiden Kwikfit-bedrijfsleider keert terug van een date. En een onbekende man ligt in kamer H51 dood te gaan. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Weinig. Ze hebben het nieuwe jaar gehaald. En ze kijken of luisteren allemaal naar het skischansspringen in Garmisch-Partenkirchen, waar de Finse Yuri Raikkonen straks een sprong zal wagen. Hoewel niemand wezenlijk ge•nteresseerd is in de verrichtingen van Raikkonen, raakt zijn worsteling met de zwaartekracht hier en daar een onverwacht gevoelige snaar. Alle personages in dit intelligente, toegankelijke literaire debuut worstelen met niet-ingeloste verwachtingen en proberen een oude huid af te leggen. In pogingen hun beschadigde levens nog wat glans te geven, flirten ze met zaken die even makkelijk tot een spectaculaire val kunnen leiden. Op prachtig subtiele wijze laat Nieuwenhuis de verschillende levens in elkaar scharnieren en met zijn soepele pen ontvouwt hij stap voor stap hun verhaal.

Erik Nieuwenhuis (1964) was medeoprichter en redacteur van het literaire tijdschrift Schrijver & Caravan. Voor een selectie uit zijn verhalen ontving hij het Hendrik de Vriesstipendium. Zijn beschouwingen over taal, literatuur en nachttreinen verschenen onder de titel Woordsoep o.a. in de Volkskrant. In 2010 verscheen ook de bloemlezing Woordsoep.