Een heel leven voor je

Productkenmerken

Auteur: Gary, Romain, Uitgever: De Arbeiderspers, 5e editie, 221 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789029566735, Gepubliceerd in 2008. Boeknummer van verkoper: 43717.

Productbeschrijving

Vertaald door Jenny Tuin

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Een heel leven voor je
Een heel leven voor je

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Een heel leven voor je" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Een heel leven voor je

Hoofdtitel Een heel leven voor je
Ondertitel la vie devant soi
Reeks Modern Klassie
Uitgever Arbeiderspers, De Arbeiderspers
Auteur(s) Gary, R., Gary, Romain
Druk 5e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 224
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 06-2008
ISBN 9789029566735

Flaptekst Een heel leven voor je

Het wereldberoemde boek Een heel leven voor je handelt over de hechte vriendschap tussen een Arabisch jongetje, Momo, en madame Rosa, een joodse prostituee op leeftijd. Het voert een hele reeks brandende kwesties ten tonele: interraciale spanningen, de traumatische Auschwitz-ervaringen van de joodse prostituee en de door discriminatie en armoede getekende samenleving in de banlieue van Parijs.

Een heel leven voor je is in alle wereldtalen vertaald en in Frankrijk onafgebroken in druk sinds verschijning in 1975. Het werd in 1977 door regisseur Moshé Mizrahi bewerkt tot een onvergetelijke film met de grande dame van de Franse cinema, Simone Signoret, in een glansrol.

Romain Gary (ps. van Romain Kacew, 1914-1979), werd geboren in Moskou als zoon van een actrice en een vader die hij nooit heeft gekend. Hij won tweemaal de Prix Goncourt, in 1956 voor Les Racines du ciel, en onder het pseudoniem Emile Ajar, in 1975, voor Een heel leven voor je. Hij streed in het verzet, was werkzaam in de diplomatie en trouwde in 1963 met de actrice Jean Seberg.