Een probleem uit de hel

Productkenmerken

Auteur: Power, Samantha, Uitgever: Olympus, 701 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789025429935, Gepubliceerd in 2003.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Amerika, het Westen en het tijdperk van de genocide

€ 21,95
Op voorraad
Een probleem uit de hel
Een probleem uit de hel

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Een probleem uit de hel" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Probleem uit de hel

Hoofdtitel Probleem uit de hel
Ondertitel Amerika, het westen en het tijdperk van de genocide
Reeks Olympus
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Olympus
Auteur(s) Power, Samantha
Druk 2e druk
Taal Nederlands
Pagina's 702
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 09-2008
ISBN 9789025429935

Flaptekst Probleem uit de hel

Samantha Power

"Een probleem uit de hel"

Amerika, het Westen en het tijdperk van de genocide

De grote volkerenmoorden van de twintigste eeuw van Armenïe tot Srebrenica zijn allemaal gepleegd onder de ogen van de machtigste natie in de wereld: de Verenigde Staten. En hoewel Amerikanen terecht trots zijn op het verlichte humanistische ideaal waarop hun grondwet is gebaseerd, hebben zij in de praktijk verbazend weinig ondernomen om deze gruwelen te voorkomen. Terwijl dat vaak wel mogelijk was geweest, want altijd was er voldoende informatie over wat er kon gaan gebeuren. Waar komt deze vreemde beduchtheid om in te grijpen toch vandaan? In dit boek laat Samatha Power zien dat domheid, onverschilligheid en vooral gebrek aan voorstellingvermogen telkens weer een grotere rol spelen dan mededogen of verantwoordelijkheidsgevoel. Tot in de meest verbijsterende details heeft zij uitgezocht wat er precies voorafging aan het zoveelste besluit om toch nog maar niet in te grijpen. In "Een probleem uit de hel" horen we de stemmen van beleidsmakers, klokkenluiders en slachtoffers. De lezer zit er als het ware bij wanneer keer op keer waarschuwingen in de wind worden geslagen en smeekbedes verworpen. Met de kennis die wij nu hebben van wat er vervolgens gebeurde krijgt dit boek de kracht en de impact van een mokerslag.

Samantha Power was oorlogscorrespondente op de Balkan en leidt nu het Carr Center for Human Rights Policy aan de universiteit van Harvard. Voor "Een probleem uit de hel" ontving ze de Pulitzer Prize en de National Book Critics Circle Award.

"Een indrukwekkend werk." Trouw

"Powers boek gaat op het eerste gezicht niet eens over Amerika. Het gaat over genocide in de twintigste eeuw. Maar het is zeer inzichtelijk als je wilt weten hoe het buitenlandse beleid van een supermacht tot stand komt." nrc Handelsblad

Oktober

isbn 9789025429935

nur 680

Omvang 704 blz.

Prijs € 17,50

Oorspronkelijke titel "A Problem from Hell"

Vertaling joke traat