Een schitterend gebrek

Productkenmerken

Auteur: Japin, Arthur, Uitgever: De Arbeiderspers, 239 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789029523455 (ISBN10: 902952345X), Gepubliceerd in 2004.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 8,70
Op voorraad
Een schitterend gebrek
Een schitterend gebrek

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Een schitterend gebrek" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Een schitterend gebrek

Hoofdtitel Een schitterend gebrek
Uitgever Arbeiderspers, De Arbeiderspers
Auteur(s) Japin, A., Japin, Arthur
Druk 21e druk
Taal Nederlands
Pagina's 239
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2003
ISBN 9789029523455

Flaptekst Een schitterend gebrek

In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk? Een schitterend gebrek is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven.

Het begint wanneer Lucia, vele jaren later, Casanova in een Amsterdams bordeel bij toeval tegen het lijf loopt. Hij heeft er geen weet van dat zij het is omdat ze haar door de pokken mismaakte gezicht onder een sluier verbergt, en hij probeert haar te veroveren op de van hem bekende wijze.

Voor Lucia is de schokkende confrontatie aanleiding tot een reconstructie: haar jeugd in de Veneto, haar kortstondige maar heftige liefde voor Casanova, de verwoestende ziekte die haar trof, haar vlucht naar Amsterdam en haar werk als hoer. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning geen verraad was maar een daad van liefde. Ten slotte verricht zij de truc die hem verlost van zijn herinnering aan haar en die haarzelf bevrijdt van haar verleden.