Een verhaal van liefde en duisternis

Productkenmerken

Auteur: Oz, Amos, Uitgever: Ulysses, 10e editie, 645 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789023422105 (ISBN10: 9023422104), Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaling Hilde Pach

€ 15,45
Op voorraad
Een verhaal van liefde en duisternis
Een verhaal van liefde en duisternis

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Een verhaal van liefde en duisternis" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Een verhaal van liefde en duisternis

Hoofdtitel Een verhaal van liefde en duisternis
Uitgever Bezige Bij, De, Ulysses
Auteur(s) Oz, A., Oz, Amos
Druk 8e druk
Editie 10e editie
Taal Nederlands
Pagina's 646
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 09-2006
ISBN 9789023422105

Flaptekst Een verhaal van liefde en duisternis

Amos Oz groeide op als enig kind van een afstandelijke, rationele vader en een romantische, depressieve moeder, in een kleine, volgepakte woning, waar boeken de hoofdbewoners zijn. Ook hij neemt zijn toevlucht tot de wereld van de boeken en observeert zijn familieleden als tragikomische personages uit het werk van Tsjechov en Tolstoj. Als hij twaalf is, pleegt zijn moeder zelfmoord. Na deze dramatische gebeurtenis die zijn leven tekent, verruilt de jongen op zijn veertiende het claustrofobische ouderlijk huis voor het buitenleven in een kibboets, waar hij op een tractor rijdt en schrijver wordt.

Een verhaal van liefde en duisternis is een fenomenaal geschreven roman, vol prachtige metaforen, humor en tederheid. Op meesterlijke wijze vervlecht Oz het verhaal van zijn persoonlijke leven met hondertwintig jaar familiegeschiedenis, die begint in Odessa en via Polen en Praag eindigt in het door vluchtelingen, pioniers en Holocaust-overlevenden bevolkte Israël. Oz is persoonlijk betrokken bij de hoogte- en dieptepunten in de culturele en politieke geschiedenis van het door oorlog getkende Israël. Een verhaal van liefde en duisternis is een groots en fabelachtig boek over een man, een familie en een natie, verwikkeld in een pijnlijke geschiedenis.