Energie revolutie

Productkenmerken

Auteur: Wassink, Jos, Uitgever: Mixed Sources, 296 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789085711131, Gepubliceerd in 2007. Boeknummer van verkoper: 39139.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, kaft goed.

Productbeschrijving

Oplossingen voor eindige voorraden, politieke afhankelijkheid en klimaatverandering

€ 12,05
Op voorraad
Energie revolutie
Energie revolutie

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Energie revolutie" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Energierevolutie

Hoofdtitel Energierevolutie
Ondertitel oplossingen voor eindige voorraden, politieke afhankelijkheid en klimaatverandering
Uitgever Mixed Sources
Auteur(s) Wassink, Wassink, Jos
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 296
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2007
ISBN 9789085711131

Flaptekst Energierevolutie

Oplossingen voor eindige voorraden, politieke afhankelijkheid en klimaatverandering

Nederland is voor 95 procent afhankelijk van fossiele brandstoffen. En zoals iedereen weet, raken die fossiele brandstoffen op. Bovendien veroorzaken ze ongewenste klimaatveranderingen. Moeten we dan weer hout gaan sprokkelen en lezen bij kaarslicht? Of aanschurken tegen staten met grote energievoorraden? Nee, schrijft onderzoeks-journalist Jos Wassink in zijn boek Energierevolutie. De oplossingen voor schone energievoorziening liggen voor een groot deel al op de plank.

Energierevolutie is een boek in drie delen. In het eerste deel, De Fuik, analyseert Wassink de drie problemen die een energierevolutie noodzakelijk maken: de tekortschietende productie van fossiele brandstoffen, het broeikaseffect en de dreigende politieke afhankelijkheid van energierijke staten als Rusland.

In het tweede deel, Het Palet, gaat hij op onderzoek uit. Windenergie, stroom uit mest, kernenergie, elektriciteit uit zoet en zout water, zonne-energie, plantaardige brandstoffen - hij praat met de experts, de voor- en tegenstanders en zoekt uit hoe het werkt, hoeveel het kost, hoeveel het oplevert, in hoeverre het het milieu belast.

Deel drie, Lappendekens, is gewijd aan de diverse toekomstscenario's die verschillende regeringen, de internationale energie-agentschappen, de milieubeweging, maar ook de Nederlandse ingenieursvereniging KIVI/NIRIA hebben opgesteld. Waar de een uitgaat van een stijging van het energieverbruik, verwacht de ander juist een daling. Waar de een denkt in praktische maatregelen, wil de ander toegang tot energie verheffen tot een mensenrecht.

Energierevolutie is nu eens geen boek dat angst aanjaagt, integendeel, het is een ode aan de vindingrijkheid van de mens. Geen doemscenario, maar een belofte: als wij onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen we een energierevolutie bewerkstelligen.