Esther Vergeer

Productkenmerken

Auteur: Veerman, Eddy, Uitgever: Arko Sports media, 207 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789054722366, Gepubliceerd in 2013.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Kracht & kwetsbaarheid

€ 12,45
Op voorraad
Esther Vergeer
Esther Vergeer

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Esther Vergeer" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Esther Vergeer

Hoofdtitel Esther Vergeer
Ondertitel kracht & kwetsbaarheid
Uitgever Arko Sports Media BV, Arko Sports media
Auteur(s) Veerman, Eddy
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 207
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 02-2013
ISBN 9789054722366

Flaptekst Esther Vergeer

Zelden werd een sport mondiaal zo beheerst door één persoon. Tien jaar lang was Esther Vergeer onverslaanbaar, en won zij alles wat er te winnen viel. Ze groeide uit tot een rolmodel, binnen en buiten de tennisbaan. Ze is spontaan én onzeker, ze kent haar beperkingen. In haar kracht en kwetsbaarheid betrekt zij anderen bij haar succes en haar kruistocht voor de integratie van gehandicaptensport. Het maakt Esther Vergeer tot een levende legende.

Op achtjarige leeftijd belandt Vergeer na drie bloedingen op de operatietafel. Een bloedvatenafwijking blijkt de oorzaak. Na de derde operatie ontwaakt de Woerdense zonder gevoel in haar onderbenen en komt ze in een rolstoel terecht. Het thuisfront, de basisschool, het revalidatiecentrum en vooral de sport vormen de pijlers onder de acceptatie van haar beperking. Sterker nog, rolstoeltennis en rolstoelbasketbal openen de deur naar een leven vol nieuwe uitdagingen en kansen.

Vergeer kiest voor het tennis en zet haar dromen om in daden. Haar imposante carrière begint in eigen land, als zij op zeventienjarige leeftijd het

officieuze WK wint. Een titel die zij dertien keer op rij prolongeert. De vier gouden medailles die zij tijdens vier opeenvolgende Paralympische Spelen

bemachtigt - een wereldrecord - markeren haar glansrijke loopbaan. Tussentijds fungeert Esther als pionier. Ze wordt fulltime sporter en pakt al op jonge leeftijd haar maatschappelijke verantwoordelijkheid buiten de baan, met het opzetten van de Esther Vergeer Foundation, Team ParaStars en talrijke

ambassadeurschappen.

Als topsporter pur sang is zij zowel nationaal als wereldwijd een boegbeeld van de gehandicaptensport en belichaamt ze de evolutie ervan. In 2002 en 2008 ontvangt zij de hoogste mondiale sportonderscheiding, de Laureus World Sports Awards.

In Esther Vergeer - kracht & kwetsbaarheid deelt zij openhartig haar levensverhaal, gelardeerd met de woorden van de mensen uit haar directe, sportieve en zakelijke omgeving. Van haar ouders tot Roger Federer, van haar leerkracht op de basisschool tot haar sponsor, van Johan Cruijff tot haar sportieve tegenstanders.