Foto's bewerken

Productkenmerken

Auteur: Heymans, Maartje - Korte Ruud de, Uitgever: Consumentenbond, 2e editie, 126 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789059511804, Gepubliceerd in 2012.

Productbeschrijving

Stap voor stap

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Foto's bewerken
Foto's bewerken

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Foto's bewerken" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Foto's bewerken

Hoofdtitel Foto's bewerken
Ondertitel stap voor stap
Reeks PC-abc
Uitgever Consumentenbond
Auteur(s) Heymans, Maartje / de Korte, Ruud, Heymans, Maartje - Korte Ruud de
Druk 1e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 128
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 02-2012
ISBN 9789059511804

Flaptekst Foto's bewerken

FOTO'S BEWERKEN

Dit boek leidt de lezer stap-voor-stap door de wereld van de digitale beeldbewerking. Na het lezen van de informatie kun je prachtige resultaten met foto's behalen, onder andere door het maken van uitsnedes, het aanpassen van de resolutie, het verscherpen of vervagen van elementen. Je draait bovendien je hand niet meer om voor het wegwerken van oneff enheden, het maken van kleurcorrecties, het toepassen van filters, het invoegen en bewerken van teksten, en het spelen met de compositie. Bij de oefeningen in het boek wordt gebruikgemaakt van het gratis programma Gimp, dat beschikbaar is voor gebruikers van zowel Windows als Mac.

Recensie Foto's bewerken

Auteur: Jan Verschaeren • Bron: NBD Biblion • Brontitel: Foto's bewerken • Datum: 18 april 2012
GIMP is een fotobewerkingsprogramma dat je gratis kunt downloaden van internet. Het is open source en dat betekent dat velen belangeloos aan de ontwikkeling ervan werkten en nog steeds werken. GIMP kan zich meten met Adobe Photoshop, al is het wel wat minder uitgebreid. Na uitleg over opbouw van digitale foto's, resolutie, bestandsformaten,installatie en plug-ins wordt begonnen met eenvoudige bewerkingen. Het boek vervolgt met selecties maken, retoucheren, kleuren bewerken en werken met lagen. Er wordt geëindigd met een aantal grappige en speciale effecten en het afdrukken. Qua onderwerpen wijkt dit boek niet af van stap-voor-stap-cursussen. Toch is dit boek uniek: het is een recente Nederlandstalige uitgave die uitgaat van het gratis fotobewerkingsprogramma GIMP.