Geheime oorlogen

Productkenmerken

Auteur: Thomas, Gordon, Uitgever: Spectrum, 1e editie, 494 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789027466709, Gepubliceerd in 2009.

Productbeschrijving

Een onthullend beeld van honderd jaar Britse geheime dienst.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Geheime oorlogen
Geheime oorlogen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Geheime oorlogen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Geheime oorlogen

Hoofdtitel Geheime oorlogen
Ondertitel een onthullend beeld van honderd jaar Britse geheime dienst
Uitgever Spectrum
Auteur(s) Thomas, Gordon
Druk 2e druk
Editie 1e editie
Taal Nederlands
Pagina's 494
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2009
ISBN 9789027466709

Flaptekst Geheime oorlogen

Gordon Thomas is een toonaangevende specialist op het gebied van de geheime diensten. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Britse geheime dienst verschijnt nu van zijn hand het definitieve standaardwerk over de MI5 en MI6.

Geheime oorlogen beslaat een eeuw van triomfen en mislukkingen van een van de oudste en machtigste geheime diensten ter wereld. Thomas vertelt over de Britse geheime dienst tijdens de nadagen van het Britse wereldrijk; over hun rol in de overwinning van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog; het naoorlogse verraad van sommige agenten; het overlopen van Sovjetagenten en het ingewikkelde proces om ze 'in te pakken'; de vaak slechte relatie van de Britse geheime dienst met de CIA, Europese geheime diensten en de Mossad; de samenwerking tussen de Britten en de Amerikanen tijdens de zoektocht naar Osama bin Laden; en de manier waarop MI5 en MI6 omgaan met spionage tijdens biologische oorlogsvoering en ruimtespionage.

Zoals gezegd, het boek is het verhaal van een dienst, die geleid wordt door mannen - en vrouwen - die geheimzinnig zijn, excentriek en controversieel, en die genadeloos over hun spionnen heersen. Gebaseerd op indrukwekkend onderzoek en interviews met belangrijke spelers, leest het als een spannende James Bond, vol met intriges en informatie die alleen deze auteur bij elkaar heeft weten te krijgen.

Gordon Thomas is de bestsellerauteur van meer dan 50 boeken waarvan er meer dan 45 miljoen exemplaren zijn verkocht. Een van zijn bekendste boeken, Operatie Mossad (1999), verschijnt in september 2009 in een geactualiseerde editie.