Handboek hedendaags solliciteren

Productkenmerken

Auteur: Cohen, Kees, Uitgever: KC-Consultancy, 96 pagina's, Ringband met slappe kaft, Nederlands, ISBN: 9789081798105, Gepubliceerd in 2011.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 13,95
Op voorraad
Handboek hedendaags solliciteren
Handboek hedendaags solliciteren

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Handboek hedendaags solliciteren" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Handboek hedendaags solliciteren

Hoofdtitel Handboek hedendaags solliciteren
Uitgever KC-Consultancy
Auteur(s) Cohen, Kees
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 96
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2011
ISBN 9789081798105

Flaptekst Handboek hedendaags solliciteren

Solliciteren doe je je hele leven, zorg dat je er goed in bent'. Het handboek hedendaags solliciteren geschreven door sollicitatiecoach en P&O'er Kees Cohen is een prachtig uitgevoerd handboek voor iedereen die zijn of haar sollicitatievaardigheden wil opfrissen. Geschreven vanuit het perspectief van de personeelswerver is dit een praktische gids geworden met uitgebreid aandacht voor sociale media en ruim voorzien van tips, checklists, oefeningen en adviezen van ervaren recruiters.

Sommige sollicitanten hebben er vaak al vele pogingen op zitten, zonder een serieuze uitnodiging voor een gesprek. Soms is het domme pech. Vaker is de sollicitatie zelf niet goed genoeg. Zowel de brief als het CV rammelt, en zonder of een met heel slechte LinkedIn- of Facebook-profiel kan iemand een uitnodiging tegenwoordig wel vergeten. Dit handboek brengt de 21e eeuwse en de klassieke vaardigheden voor sollicitanten samen, geschreven vanuit het perspectief van de personeelswerver. Het boek besteedt kort aandacht aan theorie, en zit vol écht bruikbare tips waarmee een sollicitant de aandacht op zich kan vestigen in brief, cv en gesprek, en door slim gebruik te maken van sociale media. Mooi en praktisch vormgegeven met aanstekelijke 'visuals'

Sociale media en solliciteren: weten wat belangrijk is

Via LinkedIn, Twitter en andere sociale media kan een sollicitant makkelijk een compleet beeld van zichzelf geven - interessant voor de werkzoekende en handig voor de personeelswerver. De andere kant: met een slecht of helemaal geen LinkedIn- of Facebook-profiel, kan je als sollicitant een uitnodiging wel vergeten.

Het handboek hedendaags solliciteren laat zien dat je voor een succesvolle sollicitatie echt geen LinkedIn-expert of social media- adept hoeft te zijn. Weten wat belangrijk is en waar een personeelswerver op let, is wel essentieel.

Perspectief van de personeelswerver

In een sollicitatiebrief schrijven dat je eigenlijk nog geen ervaring hebt in de functie die je ambieert is natuurlijk niet handig maar komt wel vaak voor. Wat schrijf je wel n zo'n geval? Het handboek hedendaags solliciteren geeft sollicitanten die met dergelijke vragen zitten adviezen en voorbeelden hoe zij hun gehele sollicitatie met meer kans op succes kunnen aanpakken.

CV's waar ongeveer alles in staat, is een andere veel voorkomende valkuil. Een recruiter besteedt gemiddeld zo'n 30 seconden aandacht aan een CV, en dat vereist in één oogopslag de essentie van de sollicitant. Zorg dus dat jouw CV hieraan voldoet. Na lezing van dit boek hoeven sollicitanten dit soort 'fouten' niet meer maken hetgeen hun toekomstige sollicitaties ten goede kan komen.

Over de auteur

Na een horecacarrière, onder meer als chef-kok met een eigen restaurant, is Kees Cohen inmiddels flink wat jaren actief in het personeelswerk. Eerst als personeelsmanager in loondienst maar vanaf 2004 met zijn eigen adviesbureau kent hij 'beide kanten van de tafel' erg goed. Hij geeft advies aan bedrijven over hun P&O-beleid, wordt ingehuurd als recruiter maar ook begeleidt hij als coach werknemers en sollicitanten.