Het leven in een ogenblik

Productkenmerken

Auteur: Jenny, Zoë, Uitgever: Aspekt, 162 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789059113619 (ISBN10: 9059113616), Gepubliceerd in 2005. Boeknummer van verkoper: 42942.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaald door Margreet den Buurman

€ 10,95
Op voorraad
Het leven in een ogenblik
Het leven in een ogenblik

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het leven in een ogenblik" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Leven in een ogenblik

Hoofdtitel Leven in een ogenblik
Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij, Aspekt
Auteur(s) Jenny, Z., Jenny, Zoë
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 162
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2005
ISBN 9789059113619

Flaptekst Leven in een ogenblik

Romeo en Julia in het heden: Ayse, een Turks meisje, staat naast Christian bij de balustrade van een balkon, als op de brug van een schip, terwijl de nacht aanbreekt. Het is de eerste keer dat ze naar een feest mag, en de eerste keer dat ze met Christian praat. Toch lijkt het of ze elkaar al jaren kennen. Voordat ze echter vertrouwd met elkaar kunnen worden, verschijnt Zafir op het toneel, de broer van Ayse, om haar naar huis te brengen. Gedurende de dagen daarna kan Ayse niets anders doen dan over Christian dromen, en verhalen in haar blauwe dagboek schrijven. Haar is verteld dat hij tot een rechts - extreme groep behoort, waar Zafir mee in gevecht is. Ayse kan dit niet geloven. Nadat ze op school vergeefs naar hem heeft gezocht, loopt hij bijna letterlijk tegen haar aan. Vanaf dat moment gebeuren er dingen die ze allebei niet willen. Ayse moet tegen haar familie liegen, en het wordt Christian duidelijk dat hij met zijn vrienden moet breken. Plotseling zijn ze alleen op elkaar aangewezen, en wordt hun leven door niets anders bedreigd dan door de liefde. En zoals de geliefden Romeo en Julia uit vroeger tijden, weten ze er niet mee, en zonder te leven. Zoë Jenny werd in 1974 in Bazel geboren. Ze is zowel in deze stad als in Carona, (Ticino, Zwitserland), en Griekenland opgegroeid. Eerder verscheen van haar de roman 'Das Blütenstaubzimmer', (1997), en 'Der ruf des Muschelhorns', (2000). Tegenwoordig woont er werkt zij na een tussenpose in Japan en China wisselend in Londen en Zwitserland. Voor haar werk ontving zij de Jürgen Pontoprijs en de Ingeborg Bachmannprijs. Haar werk is in 26 landen vertaald.