Het lieve leven van de familie Kaas

Productkenmerken

Auteur: Koster, Betty - Geldermans Jurriaan, Uitgever: Insider Media, 223 pagina's, Ringband, Nederlands, ISBN: 9789490142056.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

De leukste verhalen achter de lekkerste zuivel

€ 35,65
Op voorraad
Het lieve leven van de familie Kaas
Het lieve leven van de familie Kaas

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het lieve leven van de familie Kaas" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Het lieve leven van de Familie Kaas

Hoofdtitel Het lieve leven van de Familie Kaas
Ondertitel de leukste verhalen achter de lekkerste zuivel
Uitgever Insider Media
Auteur(s) Koster, Betty / Geldermans, Jurriaan, Koster, Betty - Geldermans Jurriaan
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 223
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 06-2010
ISBN 9789490142056

Flaptekst Het lieve leven van de Familie Kaas

Betty Koster en Juriaan Geldermans presenteren het kook-, lees- en smulboek:

Het lieve leven van de familie Kaas

de leukste verhalen over de lekkerste zuivel

Geen product is zó verweven met onze cultuur als kaas. Vraag een emigrant in Canada wat hij het meeste mist aan Holland. Tien tegen één dat-ie 'een bruine boterham met kaas' roept. Je vindt kaas terug in onze taal (wie zich de kaas niet van het brood laat eten tenminste) en in spelletjes (boter, kaas en eieren), in de literatuur (de roman 'Kaas' van Willem Elsschot), de muziek (de popgroep 'Kaas' uit Edam). En natuurlijk vooral in de keuken.

Met zo'n dichte verwevenheid - of liever: diepe dooradering - kan het bijna niet anders of kaas is ten dele ook een spiegel van diezelfde cultuur. In 'Het lieve leven van de familie Kaas' gaat Neêrlands kaaskeizerin Betty Koster samen met culinair schrijver Jurriaan Geldermans op zoek naar de verhalen áchter kaas. Naar de makers ervan, met hun dromen en daden. Naar de ontstaansgeschiedenis van sommige kazen.

En dan hebben we het niet over vetgehaltes en graden, over stremsels en rijping. Nee, in 'Het lieve leven van de familie Kaas' gaat het over koeherders en koningen, engelen en soldaten. Over Napoleon die met zij sabel een Valençay onthoofdt. Over smokkelaars en belastingontduikers en operazangeressen en...

Meer dan twintig kazen komen tot leven in deze 'leukste verhalen over de lekkerste zuivel'. En bij al die heerlijkheden bedachten topkoks de beste recepten. Grote chefs als Jean Beddington en Onno Kokmeijer, Angélique Schmeinck en Lucas Rive kropen achter 'de kachel' om taarten en amuses, entrees en desserts met kaas te creëren. Vinologen als Thérèse Boer en Ronald Opten, Peter Bruins en Peter Klosse zochten er de mooiste wijnen bij. Of whisky's en sherry's en bieren. Want de familie Kaas heeft vele vrienden.

Zo maakten Betty en Jurriaan - samen met fotograaf Peter Schat - niet alleen een heerlijk leesboek, maar ook een kookboek en wijngids tegelijk. Kortom: 'Het lieve leven van de familie Kaas', da's een smúlboek.