Het zwijgen van Maria Zachea

Productkenmerken

Auteur: Koelemeijer, Judtih, Uitgever: Amstel Uitgevers, 30e editie, 255 pagina's, Pocket paperback, Nederlands, ISBN: 9789046726297, Gepubliceerd in 2010. Boeknummer van verkoper: 68424.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Een ware familiegeschiedenis

€ 4,90
Op voorraad
Het zwijgen van Maria Zachea
Het zwijgen van Maria Zachea

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Het zwijgen van Maria Zachea" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Verkoper

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Het zwijgen van Maria Zachea

Hoofdtitel Het zwijgen van Maria Zachea
Ondertitel een ware familiegeschiedenis
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Amstel Uitgevers
Auteur(s) Koelemeijer, Judith, Koelemeijer, Judtih
Druk 30e druk
Editie 30e editie
Taal Nederlands
Pagina's 253
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 07-2011
ISBN 9789046726297

Flaptekst Het zwijgen van Maria Zachea

Een ware familiegeschiedenis

Het is 1989. Een oude moeder heeft een hersenbloeding gehad en hult zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen. Haar twaalf volwassen kinderen besluiten om beurten voor haar te zorgen. 'Het zal niet lang duren', zeggen ze tegen elkaar. Maar tegen alle verwachtingen in blijft hun moeder leven. Acht jaar lang zit ze stil voor het raam. Steeds brozer en langzaam vergroeiend met haar stoel.

Judith Koelemeijer raakte geïntrigeerd door het beeld van de zwijgende moeder - haar oma - en ging op zoek naar de geschiedenis van haar familie. Ze vroeg zich af wat de twaalf kinderen dachten over hun moeder, nu ze avond aan avond tegenover haar zaten. Wat wisten ze van haar? Wat wisten ze eigenlijk van elkaar? Hoe keken ze terug op hun gezamenlijke jeugd in de jaren vijftig en zestig?

Hun verhalen zijn onthullend. Want hoe dicht ze vroeger ook op elkaar leefden, de broers en zussen blijken elkaar nauwelijks te kennen. Iedereen hield zijn zorgen voor zichzelf en zweeg. En alle twaalf bewaren, zonder het van elkaar te weten, volstrekt andere herinneringen aan hoe het destijds was. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen ze elk hun eigen verhaal: de keurige oudste dochters die zo laat trouwden, de 'professoren' die in de stad studeerden, de 'werkers' die het hoveniersbedrijf van hun vader overnamen, de 'kleintjes' die de vrijheid veroverden.

Het zwijgen van Maria Zachea is niet alleen de voor velen herkenbare geschiedenis van een groot, katholiek gezin in tijden die razendsnel veranderden. Het is ook het eigentijdse verhaal van twaalf broers en zussen die samen moeten beslissen over leven en dood van hun stille moeder - en daarbij angstvallig proberen de harmonie te bewaren.

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Verkoper Prijs
Het zwijgen van Maria Zachea
Het zwijgen van Maria Zachea
★★★★
2002 11e 255
Paperback
Zeer goed
€ 10.95