Honger

Productkenmerken

Auteur: Hamsun, Knut, Uitgever: Atlas, 3e editie, 208 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789045000633, Gepubliceerd in 2007.

Productbeschrijving

Vertaald door Cora Polet

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Honger
Honger

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Honger" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Honger

Hoofdtitel Honger
Reeks De twintigste eeuw
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Atlas
Auteur(s) Hamsun, Knut
Druk 3e druk
Editie 3e editie
Taal Nederlands
Pagina's 208
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 08-2007
ISBN 9789045000633

Flaptekst Honger

Een paar weken later bevond ik me op een avond buitenshuis. Ik had weer op een van de kerkhoven aan een artikel zitten schrijven voor een krant; terwijl ik daaraan bezig was, was het tien uur geworden, de duisternis viel en het hek zou gesloten worden. Ik had honger, een ontzettende honger; de tien kronen hadden maar heel kort gereikt; nu was het alweer twee, bijna drie dagen geleden sinds ik wat gegeten had en ik voelde mezwak, een tikkeltje vermoeid van het hanteren van mujn potlood. Lk had een half pennenmes en een sleutelbos in mijn zak, maar niet één öre.

Honger is het schrijnende verhaal van een jonge schrijver-jour-nalist die op de grens van het hongerlijdersbestaan vecht voor een plaats in de maatschappij. Het beschrijft de rauwe werkelijkheid van de dagelijkse strijd om te overleven in Noorwegen rond de vorige eeuwwisseling.

De Noor Knut Hamsun (1859-1952) was onder meer schoenmaker, marskramer, hulpveldwachter, onderwijzer, steenhouwer, houthakker en ook tramconducteur voordat hij zich op het schrijven toelegde. De publicatie van Honger maakte hem in één klap beroemd. In 1920 ontving hij de Nobel-prijs voor de Literatuur.

'Lk behoor tot de kring van grote vereerders. Ik heb altijd weloverwogen geprobeerd hem te imiteren.' - Henry Miller