Informatie beveiliging

Productkenmerken

Auteur: Overbeek, Paul - Sipman Wim, Uitgever: Tutein Nolthenius, 2e editie, 255 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789072194572 (ISBN10: 9072194578), Gepubliceerd in 1999. Boeknummer van verkoper: 10266.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Toelichting op conditie
Zeer goed, ex. bibliotheek.

€ 17,45
Op voorraad
Informatie beveiliging
Informatie beveiliging

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Informatie beveiliging" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Informatiebeveiliging

Hoofdtitel Informatiebeveiliging
Uitgever Tutein Nolthenius, Uitgeverij, Tutein Nolthenius
Auteur(s) Overbeek, P.L. / Sipman, W.H.M., Overbeek, Paul - Sipman Wim
Druk 2e druk
Editie 2e editie
Taal Nederlands
Pagina's 255
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 01-1999
ISBN 9789072194572

Flaptekst Informatiebeveiliging

De noodzaak van informatiebeveiliging staat steeds minder ter discussie. Naarmate men meer gebruik maakt van computers en er steeds afhankelijker van wordt, neemt het belang van goede informatiebeveiliging toe. Dit boek leert de lezer de waarde van informatie inzien en de risico's inschatten aan de hand van een risicoanalyse.

Dit boek laat verder zien welke vormen van beveiliging bestaan en waar deze het best kunnen worden ingezet. Hoe beschermt u zich tegen hackers of tegen de gevolgen van brand? Wat zijn de consequenties van de nieuwste wetgeving? Hoe blijft uw PC virusvrij? Hoe wordt betalingsverkeer beveiligd? Wat is een firewall? Waarom worden bepaalde keuzes gemaakt? Hoe surft u veilig op het Internet? Wat biedt de Code voor Informatiebeveiliging? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen ten aanzien van informatiebeveiliging?

In dit boek geven deskundige auteurs antwoord op al deze vragen. Bovendien wordt uitgelegd hoe een op maat gesneden beveiligingsplan moet worden opgesteld. De praktijk wordt geïllustreerd aan de hand van waar gebeurde cases. Verder zijn er vele checklists opgenomen en tal van verwijzingen naar literatuur en belangrijke organisaties.

Speciale voorkennis is niet vereist. Wel interesse! Het boek richt zich op iedereen die met beveiliging in aanraking komt of kan komen, als verantwoordelijke voor (een deel van) de informatievoorziening, als beleidsmaker, als ontwerper of als gebruiker. Zelfs de specialist zal in dit boek informatie vinden over beveiligingsaspecten die buiten zijn specialisme vallen.

Over de auteurs

dr.ir. Paul L. Overbeek RE is seniormanager bij KPMG EDP Auditors. Hij is als unitleider mede verantwoordelijk voor de dienstverlening van KPMG EDP Auditors met betrekking tot Electronic Commerce. Hij is tevens adviseur Corporate Information Security. Hij is nauw betrokken bij de Code voor Informatiebeveiliging en is een van de auteurs van de ITIL-module Security Management.

ir. Wim H.M. Sipman RI is als zelfstandig adviseur werkzaam in de gebieden informatiebeveiliging, identificatiekaarten en betaalsystemen en Electronic Commerce. Hij is nauw betrokken bij beveiligingsrichtlijnen voor Electronic Commerce, de internationale standaardisatie van reisdocumenten, normgeving voor informatiebeveiliging en identificatie- en bankkaarten. Ook heeft hij niet-cryptografische oplossingen ontwikkeld voor authenticatie en digitale handtekeningen.