Intensive care

Productkenmerken

Auteur: Steenbeek, Rosita, Uitgever: Prometheus, 164 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789044603736 (ISBN10: 9044603736), Gepubliceerd in 2004.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 10,35
Op voorraad
Intensive care
Intensive care

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Intensive care" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Intensive Care

Hoofdtitel Intensive Care
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Steenbeek, R., Steenbeek, Rosita
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 164
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2004
ISBN 9789044603736

Flaptekst Intensive Care

Rosita Steenbeek en haar moeder overleefden ternauwernood een ernstig auto-ongeluk. De bestuurder van de auto, een neef van Steenbeeks niet lang daarvoor overleden vader, kwam bij het ongeluk om het leven. Intensive care beschrijft in krachtige, beeldende scènes de verwarrende periode van de rouw en het moeizame lichamelijke herstel van Rosita Steenbeek en haar moeder. De twee vrouwen vinden steun bij elkaar en bij hun familie, en krabbelen langzaam op, doordat ze in alle ellende steeds oog houden voor het dierbare en voor het komische.

Steenbeeks subtiele, registrerende stijl maakt Intensive care tot een aangrijpend verhaal waarin dramatische gebeurtenissen, ontroerende herinneringen en fijnzinnige beschrijvingen elkaar afwisselen en perfect in evenwicht houden.

Rosita Steenbeek studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. In 1985 vestigde zij zich in Italië. Zij vertaalde werk van onder anderen Alberto Moravia en Susanne Tamaro. Grote bekendheid kreeg zij met de romans De laatste vrouw (1994), Schimmenrijk (1999) en Ballets Russes (2002), en met het autobiografische Thuis in Rome (2000).

De pers over Intensive care:

'En de les die uit dit nuchtere, ingehouden en beeldend geschreven rampendagboek te trekken valt? Dat je uit een beetje geloof, een sprankje hoop en heel veel liefde zelfs in de zwartste tijden moed en troost schijnt te kunnen putten.'

elsbeth etty, nrc handelsblad

'Mooi, helder en nergens larmoyant.'

de telegraaf

'Steenbeek maakt veel indruk met dit boek, doordat ze alles uit de kast haalt wat ze als schrijfster in huis heeft, en dat is niet gering.'

limburgs dagblad

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Prijs
Intensive Care
Intensive Care
★★★★
1975 248
Ingenaaid met linnen kaft en omslag
Zeer goed
€ 18.05