Jij en ik

Productkenmerken

Auteur: Ammaniti, Niccolò, Uitgever: Lebowski, 126 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789048808267, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaald uit het Italiaans door Etta Maris

€ 7,20
Op voorraad
Jij en ik
Jij en ik

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Jij en ik" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Jij en ik

Hoofdtitel Jij en ik
Uitgever Overamstel Uitgevers, Lebowski
Auteur(s) Ammaniti, Niccolo, Ammaniti, Niccolò
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 126
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-2010
ISBN 9789048808267

Flaptekst Jij en ik

De veertienjarige Lorenzo maakt moeilijk contact met leeftijdgenoten. Hij wil het liefst alleen zijn. Zijn woedeaanvallen zijn inmiddels verdwenen; tegenwoordig excelleert hij in het imiteren van het gedrag en uiterlijk van zijn klasgenoten om zo onzichtbaar te zijn voor iedereen. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om haar gerust te stellen vertelt hij haar een leugen.

Die leugen brengt hem in contact met zijn halfzusje Olivia, over wie hij alleen maar slechte verhalen heeft gehoord. Hij wil haar in eerste instantie niet zien en weigert haar toe te laten, totdat hij zich realiseert dat ze elkaar misschien wel tot steun kunnen zijn. Jij en ik is een ontroerende novelle over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar die bang zijn zichzelf te verliezen. Niccolò Ammaniti is er opnieuw in geslaagd om met kleine, haarscherpe observaties en rake zinnen de kwetsbaarheid van een kind te beschrijven dat gevangenzit in een keurslijf van verwachtingen.