Jongensjaren

Productkenmerken

Auteur: Bril, Martin, Uitgever: Prometheus, 125 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789044612653, Gepubliceerd in 2010.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

€ 7,20
Op voorraad
Jongensjaren
Jongensjaren

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Jongensjaren" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Jongensjaren

Hoofdtitel Jongensjaren
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Prometheus
Auteur(s) Bril, Martin
Druk 3e druk
Taal Nederlands
Pagina's 128
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2010
ISBN 9789044612653

Flaptekst Jongensjaren

Toen Martin Bril in 2008 ziek werd, bleef hij plannen maken, en belangrijker: hij bleef die plannen uitvoeren. Zo wilde hij een boek schrijven over zijn jeugd, die zich afspeelde in onder meer Utrecht, Dieren, Drachten en 't Harde, en bij verschillende familieleden in Friesland en Groningen.

In sneltreinvaart schreef Bril Jongensjaren, een verzameling verhalen over de jaren zestig en zeventig, die onder de pen van Bril subtiel tot leven komen. Een boek over Ras Patat, over een drumstel in hotel Talens, over zijn vriend Jaap Wagenaar en over de kauwgomballenautomaat bij de Vivo. Maar vooral een boek over de jonge Martin Bril, in zijn jeugd al een fijnzinnig observator van het menselijk tekort, die zou uitgroeien tot een van de invloedrijkste en geliefdste schrijvers van Nederland.

Op 22 april 2009 overleed Martin Bril, 49 jaar oud. Maar zijn boeken blijven. En met Jongensjaren heeft hij zijn honderdduizenden lezers postuum een schitterende ode aan zijn jeugd gegeven.