Karel du Jardin

Productkenmerken

Auteur: Kilian, Jennifer, Uitgever: Rijksmuseum Amsterdam, 79 pagina's, Ingenaaid met slappe kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789086890309, Gepubliceerd in 2007.

Productbeschrijving

1626-1678

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Karel du Jardin
Karel du Jardin

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Karel du Jardin" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Karel du Jardin

Hoofdtitel Karel du Jardin
Ondertitel 1626-1678
Uitgever Rijksmuseum Publishing, Rijksmuseum Amsterdam
Auteur(s) Kilian, J., Kilian, Jennifer
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 64
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 12-2007
ISBN 9789086890309

Flaptekst Karel du Jardin

Meester van het Itali -gevoel

Karel du Jardin was in de Gouden Eeuw een getalenteerd schilder in niet n, maar drie totaal verschillende genres. Hij is vooral bekend vanwege zijn wonderschone Italianiserende landschappen, maar hij vervaardigde ook spectaculaire historiestukken en verfijnde aristocratische portretten. Zijn zelfportret, dat zich tegenwoordig in het Rijksmuseum bevindt, is een van de meest aansprekende Hollandse kunstenaarsportretten uit de 17de eeuw. Zoals veel mensen van goede afkomst maakte Du Jardin een Grand Tour naar Itali om er de cultuur te snuiven en inspiratie op te doen voor zijn werk door rond te reizen langs de vele oudheden, kunstwerken en schilderijen. In veel van zijn schilderijen is daarna zijn liefde voor Itali terug te vinden. In Napels ontmoette hij bovendien Michiel de Ruyter, wiens portret hij na zijn terugkeer in de Nederlanden schilderde. Karel du Jardin overleed in Veneti , aan de gevolgen van een copieuze maaltijd.

Aan de hand van circa 20 topwerken van Karel du Jardin wordt in dit boek ingegaan op het leven en werk van deze 'kleine grote meester' uit de Gouden Eeuw. Afbeeldingen van ander werk van Du Jardin en andere kunstenaars maken het verhaal compleet. In het boek komen bovendien drie thema's aan bod die in Du Jardins leven centraal stonden: de blik op Europa (met name Itali ), zingeving & religiositeit en elite & smaak. Het thema over Itali zal het meest uitgediept worden, omdat Du Jardin in zijn werk het 'Itali -gevoel' zo duidelijk liet spreken, en daarmee ook de 21ste-eeuwse mens zo sterk weet te raken.