Koud bloed nr.8

Productkenmerken

Auteur: Eikelenboom, Siem, Uitgever: Nieuw Amsterdam, 128 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789046807392, Gepubliceerd in 2010.

Productbeschrijving

Is dit de opvolger van Holleeder?

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Koud bloed nr.8
Koud bloed nr.8

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Is dit de opvolger van Holleeder : de 'onaantastbare' Gwenette Martha

Hoofdtitel Is dit de opvolger van Holleeder : de 'onaantastbare' Gwenette Martha
Reeks Koud bloed
Uitgever Nieuw Amsterdam
Auteur(s) Vugts, Paul, Eikelenboom, Siem
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 128
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 02-2010
ISBN 9789046807392

Flaptekst Is dit de opvolger van Holleeder : de 'onaantastbare' Gwenette Martha

Koud bloed 8

Journalistiek-literair tijdschrift over misdaad

Van de oude Amsterdamse penoze is weinig meer over.

De opengevallen plaatsen worden ingenomen door nieuwkomers, die voor het grote publiek (nog) niet bekend zijn. Een van hen is volgens de politie én het circuit zelf de Antilliaan Gwenette Martha.

Onlangs verscheen de roman In Wonderland van Christine Otten, waarin de man van een jong gezin opeens wordt verdacht van terrorisme. Christine Otten doet de ware gebeurtenissen waarop de roman gebaseerd is voor ons uit de doeken.

Rob Zijlstra schreef voor dit nummer 'De moord in het Robbenoordbos'. Hoe een stel Groningers in de drugshandel verzeild raakt en hoe dat allemaal uitmondt in een bizarre moord.

Vlak voor dit nummer ter perse ging, meldden de kranten

dat in een Bredase drugszaak acht verdachten vrijuit zijn gegaan nadat was gebleken dat rechercheurs een belastende verklaring van een hoofdverdachte hadden vervalst. De bekende strafpleiter Inez Weski stelt al langer vraagtekens

bij de integriteit van het opsporingsapparaat.

De rechtbanken zijn op dit moment druk met zaken tegen frauduleuze beleggers (Easy Life, Golden Sun). Hoe trekken deze beleggers klanten over de streep en hoe komt het dat doorgaans slimme, goed opgeleide mensen hun geld bij dubieuze clubs onderbrengen?

En dan is de koek nog niet op. We hebben historische verhalen over de eerste gijzeling in een Nederlandse gevangenis en de moord op Magere Josje. Martijn Haas volgde moordenares Annemarie (23), die op een school vertelt over haar daad en haar straf. En tot slot natuurlijk onze vaste columnisten, tekenaars en dichters.