Lodewijk Napoleon

Productkenmerken

Auteur: Rem, Paul, Uitgever: Walburg Pers, 120 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789057304552 (ISBN10: 9057304554), Gepubliceerd in 2006.

Productbeschrijving

Aan het hof van onze eerste koning 1806-1810

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Lodewijk Napoleon
Lodewijk Napoleon

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Lodewijk Napoleon" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Lodewijk Napoleon

Hoofdtitel Lodewijk Napoleon
Ondertitel aan het hof van onze eerste koning (1806-1810)
Uitgever Walburg Pers
Auteur(s) Rem, Paul
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 120
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2006
ISBN 9789057304552

Flaptekst Lodewijk Napoleon

LODEWIJK NAPOLEON

AAN HET HOF VAN ONZE EERSTE KONING 1806-1810

In 2006 is het tweehonderd jaar geleden dat Lodewijk Napoleon (1778-1846) op de Nederlandse troon werd gezet door zijn broer, de Franse keizer. Hoewel zijn bewind slechts vier jaar duurde, bleef zijn aanwezigheid in ons land niet onopgemerkt. Hij deed veel moeite om zich in de harten van zijn nieuwe onderdanen te laten sluiten en verwierf al snel een zekere populariteit.

Tot onvrede van zijn broer had de koning echter minder belangstelling voor bestuurszaken dan voor uiterlijk vertoon. Hij liet onder meer Huis ten Bosch in Den Haag, het voormalige stadhuis van Amsterdam en Paleis Het Loo inrichten als residenties en voerde er een schitterende hofstaat. Al zijn paleizen werden met de grootste zorg verbouwd en ingericht in de stijl van het Franse keizerrijk, het empire. De kostbare stoffen en papierbehangsels, mahoniehouten meubelen, spiegels, verguld bronzen pendules en kroonluchters maakten grote indruk op tijdgenoten.

Lodewijk Napoleon wordt dit jaar herdacht met een omvangrijke tentoonstelling in Paleis Het Loo en met de verschijning van dit rijk ge ustreerde boek, waarin zijn betekenis voor ons land wordt besproken. De getoonde kostbaarheden, die afkomstig zijn uit vele belangrijke particuliere en museale collecties in Nederland en Frankrijk, geven een indrukwekkend beeld van de Franse allure aan het hof van onze eerste koning.