Majoor Bosshardt, gesigneerd

Productkenmerken

Auteur: Verburg, Eline, Uitgever: BZZToH, 5e editie, 239 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789045300979 (ISBN10: 9045300974), Gepubliceerd in 200459032.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Een leven voor anderen

€ 19,65
Op voorraad
Majoor Bosshardt, gesigneerd
Majoor Bosshardt, gesigneerd

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Majoor Bosshardt, gesigneerd" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Majoor Bosshardt

Hoofdtitel Majoor Bosshardt
Ondertitel een leven voor anderen
Uitgever BBNC Uitgevers, BZZToH
Auteur(s) Verburg, E., Verburg, Eline
Druk 5e druk
Editie 5e editie
Taal Nederlands
Pagina's 239
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 08-2004
ISBN 9789045300979

Flaptekst Majoor Bosshardt

Alida Margaretha Bosshardt is een van de grote persoonlijkheden van de twintigste eeuw: het boegbeeld van het Leger des Heils in Nederland. Opgeklommen tot luitenant-kolonel, maar nog altijd bekend als 'majoor' Bosshardt.

Op 85-jarige leeftijd tekende zij in dit boek haar leven op. Nog onvermoeibaar bezig met haar heilswerk, hoewel ze al jarenlang met pensioen was. Inmiddels is majoor Bosshardt de negentig gepasseerd en voelt zij haar lichamelijke krachten afnemen. In deze geactualiseerde editie vertelt ze hoe ze momenteel omgaat met de ouderdom en zich voorbereidt op het onvermijdelijke einde.

Door haar eenvoud, realisme, humor en haar niet-aflatende strijd voor de misdeelden, stal majoor Bosshardt de harten van het Nederlandse volk. Koningin Beatrix, toen nog prinses, ging incognito met haar op stap door donker Amsterdam. Ze werd zo populair, dat Air Holland een Boeing 757 naar haar vernoemde. De lastige tiener uit Utrecht, die al vroeg van school af ging, werd op achttienjarige leeftijd geraakt door de geloofsovertuiging van het Leger des Heils. Ze verwierf grote faam met het maatschappelijk werk van het Leger in de hoofdstedelijke rosse buurt, de Wallen, dat een halve eeuw geleden op haar initiatief werd opgezet.

Majoor Bosshardt is een vrouw die zowel in bordelen als in het paleis kon komen, omging met hoeren en verslaafden, maar ook met ministers en de koninklijke familie. In dit boek kijkt zij terug op haar veelbewogen leven: 'Het Leger is voor mij een levensvervulling, zoals dat voor een ander het huwelijk is.'