Mijn hamster is een astronaut

Productkenmerken

Auteur: Lowe, David, Uitgever: Veltman, 152 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789048308156, Gepubliceerd in 2013. Boeknummer van verkoper: 73548.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Illustraties door Mark Chambers

€ 6,25
Op voorraad
Mijn hamster is een astronaut
Mijn hamster is een astronaut

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Mijn hamster is een astronaut" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Mijn hamster is een astronaut

Hoofdtitel Mijn hamster is een astronaut
Uitgever Veltman Uitgevers B.V., Veltman
Auteur(s) Lowe, Dave, Lowe, David
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 152
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 05-2013
ISBN 9789048308156

Flaptekst Mijn hamster is een astronaut

Voor de wetenschapswedstrijd op school besluit Benjamin een raket te maken van twee lege conserveblikken bruine bonen. Met Stinkie als kapitein in Bens zelfgemaakte raket en een grote geldprijs in het vooruitzicht kan er niets meer misgaan. Toch? Maar Edward Bol, hun aartsvijand, neemt ook deel aan de wedstrijd en doet er alles aan om Benjamin en zijn hamster te dwarsbomen. Zal Stinkie ooit weer op aarde landen?

Mijn hamster is een meesterbrein en Mijn hamster is een astronaut zijn de fantastische eerste twee delen uit de reeks over Benjamin en zijn bijzondere hamster Stinkie. De hilarische illustraties van Mark Chambers brengen het verhaal nog verder tot leven!

"Korte hoofdstukken, goed geplaatste teksten en tientallen amusante tekeningen maken het verhaal ideaal voor beginnende lezers die toe zijn aan boeken met losse hoofdstukken."

Parents in touch (Educatieve website voor ouders)

Recensie Mijn hamster is een astronaut

Auteur: Toin Duijx • Bron: NBD Biblion • Datum: 28 augustus 2013
Op de school van de 9-jarige Benjamin Brinks (ik-figuur) wordt een wetenschapswedstrijd georganiseerd, die eigenlijk altijd door Edward Bol wordt gewonnen (omdat hij door zijn vader wordt geholpen). Maar dit keer doet Benjamin ook mee, in het geheim geholpen door zijn slimme hamster Stinkie die als kapitein in de zelfgemaakte raket de lucht in zal gaan, om daar met letters een woord in de lucht te schrijven. Maar Edward probeert een en ander te saboteren.
Vlot geschreven, humoristisch verhaal waarin realiteit (armoede thuis waardoor men elke dag bonen met brood eet) en fantasie (een sprekende hamster) naadloos in elkaar overlopen. De korte hoofdstukken vormen steeds een geheel en nodigen aan het slot uit om verder te lezen. De personages komen goed uit de verf. De kleine, nogal schetsmatige zwart-witillustraties sluiten goed aan bij de tekst en bieden de niet zo geoefende lezer rustmomenten. Helaas worden woorden af en toe afgebroken en zijn de zinnen soms wat lang. Er is gebruik gemaakt van een groot lettertype en een ruime bladspiegel. Ook geschikt voor minder enthousiaste lezers.