Mysteriedrama's II

Productkenmerken

Auteur: Steiner, Rudolf, Uitgever: Vrij Geestesleven, 342 pagina's, Gebonden met linnen kaft en omslag, Nederlands, ISBN: 9789060385111 (ISBN10: 906038511X), Gepubliceerd in 1994. Boeknummer van verkoper: 68703.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed, omslag goed.

Productbeschrijving

De wachter aan de drempel - Het ontwaken der zielen

€ 28,55
Op voorraad
Mysteriedrama's II
Mysteriedrama's II

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Mysteriedrama's II" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

Mysteriedrama's II

Hoofdtitel Mysteriedrama's II
Reeks Werken en voordrachten Het literaire werk
Uitgever Christofoor, Uitgeverij, Vrij Geestesleven
Auteur(s) Steiner, Rudolf
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 342
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 11-1994
ISBN 9789060385111

Flaptekst Mysteriedrama's II

Toen Rudolf Steiner in 1925 stierf, liet hij naast zijn vele geschriften en voordrachten een omvangrijk kunstzinnig oeuvre na. Dit omvatte gedichten en spreuken, plastieken, schilderijen en gebouwen en ook de vier toneelstukken die hij tussen 1910 en 1913 schreef en die hij "mysteriedrama"s" noemde. Dit boek bevat het derde en vierde van deze drama"s. Zij laten de lotgevallen zien van een groep mensen die allen een ingrijpende ontwikkeling doormaken. De handeling krijgt een esoterische verdieping door de concrete toepassing van het karma- en reïncarnatiebegrip en doordat ook bovenzinnelijke krachten en belevenissen worden gedramatiseerd. Zo worden bepaalde geestelijke wezens en hun werking op de personen van het drama op het toneel getoond. Steiners mysteriedrama"s zijn niet bedoeld als artistieke verpakking van antroposofische ideeën. Er worden concrete personages ten tonele gevoerd die worstelen met hun lot. Dit lot krijgt een geestelijke dimensie, doordat getoond wordt wat mensen tussen twee levens in de geestelijke wereld doormaken en hoe vorige levens doorwerken in latere. Dit deel bevat een uitvoerig nawoord van de regisseur en acteur Wilfried Hammacher. Daarin wordt de inhoud van de drama"s onder meer belicht aan de hand van de zogenaamde "zegels", die Rudolf Steiner voor elk van de drama"s ontwierp. Steiners oorspronkelijke ontwerpen van deze zegels zijn daarbij in kleur afgebeeld. Het eerste en het tweede drama zijn verschenen als deel p2 van deze reeks, onder de titel Mysteriedrama"s I (GA 14) Werken en voordrachten, deel p3.