Naar de zee, om het strand te zien

Productkenmerken

Auteur: Brakman, Willem, Uitgever: Querido Em., 108 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789021453170 (ISBN10: 9021453177), Gepubliceerd in 2006. Boeknummer van verkoper: 70421.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Naar de zee, om het strand te zien
Naar de zee, om het strand te zien

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Naar de zee, om het strand te zien" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Naar de zee, om het strand te zien

Hoofdtitel Naar de zee, om het strand te zien
Uitgever Querido's Uitgeverij BV, Em., Querido Em.
Auteur(s) Brakman, W., Brakman, Willem
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 108
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2006
ISBN 9789021453170

Flaptekst Naar de zee, om het strand te zien

In Naar de zee, om het strand te zien neemt Willem Brakman de lezer wederom mee naar de plaatsen van zijn jeugd, plaatsen die alleen in zijn herinnering voortleven, plaatsen die misschien niet eens hebben bestaan. Dat laatste deert Brakman overigens in het geheel niet. Zijn personages slenteren langs de Scheveningse haven en over de Fahrenheitstraat in Den Haag alsof ze hun leven lang niets anders gedaan hebben. Alsof ze niets beters te doen hebben. Alsof ze volkomen thuis zijn in de wereld die de schrijver voor hen schiep.

Willem Brakman is een van de grootste en geestigste surrealisten in de Nederlandse letterkunde. Jan Mulder omschreef het lezen van een nieuwe Brakman in zijn Volkskrant-column ooit als volgt: 'Je bent vlak bij de totale waarheid en je raakt steeds verder van een punt verwijderd. Dit lezen, deze tovervijver, brengt me in een staat van gelukzaligheid. Eenvoud als een stralend uitroepteken op het ingewikkelde; neerslachtige humor om het leven weer een poosje mee aan te kunnen; mozaïeken van zinnen en woorden die op de een of andere manier heerlijk meeslepen.'