Nachthuis

Productkenmerken

Auteur: Amis, Martin, Uitgever: Contact, 256 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789025426644, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Vertaald door Jan Pieter van der Sterre

€ 15,95
Op voorraad
Nachthuis
Nachthuis

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Nachthuis" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Nachthuis

Hoofdtitel Nachthuis
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Contact
Auteur(s) Amis, M., Amis, Martin
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 256
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2007
ISBN 9789025426644

Flaptekst Nachthuis

Het waren bijzondere verhoudingen, die ontstonden in strafkampen in de Sovjet-Unie. Uit het hele land kwamen vrouwen op bezoek, soms na wekenlang reizen, met als enige doel om de nacht door te brengen met hun eigen vijand van het volk. Deze liaisons eindigden vrijwel altijd tragisch.

Nachthuis gaat over zo'n kort stondige liefde.

Een driehoeksverhouding: twee broers worden verliefd op hetzelfde negentienjarige joodse meisje. De stad wordt vermorzeld tussen de oorlog en de dood van Stalin-de broers worden gearresteerd en naar een strafkamp gestuurd maar de rivaliteit blijft.

'Amis terugblik op de Sovjet-jaren is indrukwekkend. Maar wat Nachthuis mooi maakt-en ontroerend-is het liefdesverhaal dat hij al seen rode draad door zijn Russische geschiedenis heeft geregen'-HET FINANCIEELE DAGBLAD

'Nachthuis is een imponderende roman waarin verbeelding en historische achtergrond prachtig met elkaar in verband staan.'-THE NEW STATESMAN 'Martin Amis heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt: Nachthuis is stilistisch meer ingetogen dan zijn recente werk, en zo lijkt Amis voor de tweede keer volwassen te worden.'-THE TIMES

Martin Amis (1949) is de schrijver van negen romans (onder andere Geld, London Fields, De informatie), twee verhalenbundels en zee essaybundels. In 2004 verscheen zijn roman De gele hond.