Niemandsland

Productkenmerken

Auteur: Hamers, David, Uitgever: Lemniscaat, 149 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789056379049 (ISBN10: 9056379046), Gepubliceerd in 2006.

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Niemandsland
Niemandsland

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Niemandsland" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Niemandsland

Hoofdtitel Niemandsland
Reeks De passie van
Uitgever Lemniscaat, Uitgeverij, Lemniscaat
Auteur(s) Hamers, D., Hamers, David
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 149
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 12-2006
ISBN 9789056379049

Flaptekst Niemandsland

Niemandsland. Slordig is her, lelijk en vies, maar war valt er veel te zien, te horen en te ruiken. Bij navraag blijkt her wel degelijk van iemand te zijn, ook al is de gebruiker misschien niet de eigenaar. We stoppen ze weg, deze veldjes, randen en rafels, maar we kunnen nier zonder. Niet toen we klein waren en we het liefst speelden op dat braakliggende rommellandje in de buurt. En evenmin nu we groor zijn en we dingen kwijt willen, uit het zicht, buiten onze aangeharkte leefwereld.

In dit boek neemt David Hamers ons mee op verkenningstocht. Hij keert terug naar het veldje uit zijn jeugd en vertrekt van daaruit naar al die andere veldjes, stukjes niemandsland die overal en nergens de randen van steden en dorpen markeren. Hier gebeurt wat elders niet kan of mag; hier is niet op voorhand duidelijk wat mooi is en wat lelijk, wat hoort en wat niet; hier moeten we opnieuw leren kijken, denken en ordenen. Niemandsland ontsnapt aan de bekende kaders, beschaamt onze verwachtingen en trekt zich weinig aan van onze dagehjkse taal.

'Wat zie je als je minder weet dan je gewend bent? Hoe lees je een landschap als verhalen gaten vertonen en woorden en beelden ontbreken? Aan de randen van de stad, op veldjes, in de berm, over het hek en achter de schuur vatt in de namiddag de schaduw van onze taal. Schemertaal. Taal op en over het randje. Randtaal. Rafeltaal.'

Overeenkomende titels

Afb. Titel Conditieaflopend sorteren Jaar Editie Pagina's Vorm Toelichting Prijs
Niemandsland
Niemandsland
★★★★
1993 303
Ingenaaid met slappe kaft en omslag
Zeer goed
€ 9.20
Niemandsland
Niemandsland
★★★★
1993 2e 303
Gebonden met linnen kaft en omslag
Zeer goed
€ 17.95