Nieuwe wegen voor vredeseducatie

Productkenmerken

Auteur: Vriens, L.J.A., Uitgever: Swp, 110 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789066655126 (ISBN10: 9066655127), Gepubliceerd in 2001. Boeknummer van verkoper: 52282.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Perspectieven voor de 21e eeuw

€ 8,75
Op voorraad
Nieuwe wegen voor vredeseducatie
Nieuwe wegen voor vredeseducatie

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Nieuwe wegen voor vredeseducatie" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

En de kinderen scheiden mee

Hoofdtitel En de kinderen scheiden mee
Ondertitel het zandkastelen-programma
Uitgever SWP, Swp
Auteur(s) Neuman, G. / Romanowski, P., Vriens, L.J.A.
Druk 2e druk
Taal Nederlands
Pagina's 260
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2003
ISBN 9789066655126

Flaptekst En de kinderen scheiden mee

De meeste kinderen van gescheiden ouders voelen zich verdrietig, verward, boos, schuldig en in tweestrijd met zichzelf. Als ze deze gevoelens niet kunnen uiten en op een gezonde manier kunnen verwerken, dan is de kans groot dat het beeld dat het kind van zichzelf en van anderen heeft wordt aangetast. Hoe een kind de scheiding ervaart zal aanzienlijke invloed hebben op zijn vermogen om later zelf liefdesrelaties aan te gaan, deze in stand te houden en een goede ouder te worden. Hoewel echtscheiding een probleem van het hele gezin is, gaat dit boek op de eerste plaats over de kinderen; over de impact die de scheiding op hen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat. De bedoeling van dit boek is niet om ouders in de rol van therapeut te dwingen. Het is een hulpboek waaruit je specifieke hoofdstukken of korte fragmenten kunt halen die over problemen gaan waar je als gescheiden ouder mee kampt.

En de kinderen scheiden mee is gebaseerd op de observaties en ervaringen van Gary Neuman met meer dan 20.000 Amerikaanse kinderen en hun ouders die hebben deelgenomen aan het `Zandkastelenprogramma, een intensieve groepssessie met kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Het boek is bewerkt door Lianne van Lith en Marieke Visser die dagelijks werken met ouders en kinderen met problemen rondom de scheiding.

Recensie En de kinderen scheiden mee

Bron: Oprah Winfrey • Datum: 21 juli 2014
"Gary is one of the best psychotherapists in the world."
- Oprah Winfrey