De waarnemer

Productkenmerken

Auteur: Pawel, Rebecca, Uitgever: Atlas, 319 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789045014357, Gepubliceerd in 2007.

Productbeschrijving

Literaire thriller. Vertaald door Hans E. van Riemsdijk

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
De waarnemer
De waarnemer

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"De waarnemer" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

De waarnemer

Hoofdtitel De waarnemer
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Atlas
Auteur(s) Pawel, R., Pawel, Rebecca
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 319
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 05-2007
ISBN 9789045014357

Flaptekst De waarnemer

Spanje, 1940. Carlos Tejada is commandant geworden van een eenheid van de Guardia Civil in het bergdorp Potes. Hij wordt naar zijn nieuwe post vergezeld door zijn hoogzwangere vrouw Elena Fernandez. Algauw komen ze erachter dat Tejada's 'bevordering' geen onverdeeld genoegen wordt: ze komen aan tijdens een sneeuwstorm, en er is niemand op het station om ze te verwelkomen. De officieren van de Guardia Civil staan haast vijandelijk tegenover Tejada, evenals de dorpelingen, die sterke Republikeinse sympathieën blijken te koesteren.

Tejada en Elena betrekken een kamer in het pension van een vrouw wier zoon door de nationalisten is terechtgesteld. Dan ontdekt Tejada dat zijn voorganger vanuit een hinderlaag is doodgeschoten. De dader blijkt nog steeds vrij rond te lopen. Tot overmaat van ramp dreigt de burgeroorlog weer op te laaien, met Potes als brandpunt.

Rebecca Pawel is de auteur van Dood van een nationalist en De terugkeer. Zij studeerde Spaanse taal- en letterkunde en is docente Spaans op een middelbare school in New York.

Over eerder Werk:

'Rebecca Pawel heeft de thrillerwereld op stelten gezet.' - THE WASHINGTON POST

'De beste nieuwe schrijver van misdaadromans sinds jaren. Een verbazingwekkend schrijftalent met groot psychologisch inzicht. [...] Een grote nieuwe stem.' - PHILADELPHIA INQUIRER