Nooit gaat dit over

Productkenmerken

Auteur: Sollie, Andre, Uitgever: Querido Em., 3e editie, 92 pagina's, Pocket paperback, Nederlands, ISBN: 9789045112053, Gepubliceerd in 2011.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Verfilmd door Bavo Defurne als Noordzee, Texas

€ 9,20
Op voorraad
Nooit gaat dit over
Nooit gaat dit over

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Nooit gaat dit over" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Nooit gaat dit over

Hoofdtitel Nooit gaat dit over
Uitgever Querido Kinderboek, Querido Em.
Auteur(s) Sollie, Andre
Druk 3e druk
Editie 3e editie
Taal Nederlands
Pagina's 92
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 03-2011
ISBN 9789045112053

Flaptekst Nooit gaat dit over

Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel (beter bekend als accordeonvirtuose Yvette Mimosa) in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Het leven stinkt naar frituurvet, goedkope sigaretten, verschaald bier en vermout.

Moeder Yvette heeft haar dikke Etienne met zijn grijze Fiat voor de avonden dat ze 'op' moet, en voor in bed Zoltan, de mooie jonge kermisgast. Haar stille zoon Pim droomt van een beter leven, van prinsessen en schoonheidskoninginnen, en vooral van Gino, zijn buurjongen. Al toen ze jong waren was er een zekere spanning tussen die twee. Nu is Gino Pims stoere motorheld.

Kille spot, kleine vernederingen, minieme sprankjes hoop, daaruit bestaat Pims leven. Niet zo gek dat hij zich af en toe in zijn droomwereldje opsluit. Als Yvette hem koudweg in een leeg huis achterlaat, grijpt Pim zijn kans en worden dromen halve waarheden.

Pim gaat in het buurhuis wonen, bij zijn 'tweede moeder' Marcella. En bij Sabrina, Gino's zus, die zo smachtend om Pim heen blijft draaien. Pim slaapt zelfs in Gino's bed! Maar Gino vrijt en woont met een meisje van over de grens. Dromen zijn bedrog. Of toch niet?