Nr. 19

Productkenmerken

Auteur: Rees, Michele van, Uitgever: Verbum, 192 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789074274289, Gepubliceerd in 2009.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Literaire thriller

€ 6,20
Op voorraad
Nr. 19
Nr. 19

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Nr. 19" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Nr. 19

Hoofdtitel Nr. 19
Uitgever Verbum, uitgeverij, Verbum
Auteur(s) van Rees, M., Rees, Michele van
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 192
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 02-2009
ISBN 9789074274289

Flaptekst Nr. 19

Een afgelegen straat in Rotterdam met huizen rijp voor de sloop. Alle bewoners zijn vertrokken, behalve zij van nummer 19. De leuke jonge juf van groep 7 die net haar grote liefde Erwin de deur heeft gewezen. Zij woont er nog wel. Alleen.

De nieuwe schaakleraar op Het Baken heeft maar één wens. Zij is er perfect voor, vindt hij. Hij gijzelt haar in haar eigen huis en neemt de controle van haar leven tot in de kleinste details over.

Ze is verlamd door verdriet en angst. Natuurlijk onderneemt ze pogingen om aan hem te ontsnappen. Maar niemand lijkt haar te geloven. Ze moet het helemaal zelf zien op te lossen en maakt een plan. De uitweg die ze kiest, heeft gruwelijke consequenties...

Michèle van Rees (1970) is afgestudeerd bedrijfskundige, stond voor de klas maar is nu fulltime schrijfster. Ze debuteerde in 2008 met de dieetroman Mijn maat is vol!

van XL naar S. Op dit moment schrijft ze aan een volgend verhaal.

Recensie Nr. 19

Auteur: Maarten van Krimpen • Bron: deadline.nl • Brontitel: Nagels afbijten bij Nr. 19 • Datum: 17 maart 2009
Voel je je wel eens eenzaam? Lees Nr. 19 van Michèle van Rees en je bent er meteen weer bovenop. In een ijzingwekkend spannend verhaal lezen we hoe een jonge vrouw alles wordt afgenomen wat haar lief was.
Gegijzeld
Verlaten door haar vriend begint de naamloze hoofdpersoon haar nieuwe schooljaar als juf op een basisschool in Rotterdam. Ex-vriend Erwin is op wereldreis, haar ouders wonen in Zeist en haar vriendinnen hebben het druk. Het eenzame gevoel dat ze heeft, wordt alleen nog maar erger wanneer ze door een man wordt gegijzeld in haar eigen huis. De man heeft grootse plannen met haar, maar kan die alleen maar uitvoeren als alles volgens zijn plan verloopt. Daarom neemt hij de touwtjes in handen, net zolang tot hij de volledige regie over haar leven heeft.
Manicure
Mannen opgelet! Parmantig staat Nr. 19 op de cover aangeduid als 'een echte vrouwenthriller'. Een vrouwenthriller betekent inderdaad wat gewauwel over vriendinnengroepjes en emoties die bij de meest basale handeling betrokken worden. Neem het voor lief, want na 192 pagina's Nr. 19 zal er een manicure voor nodig zijn om de afgekloven vingernagels er weer toonbaar uit te laten zien. Michèle van Rees (1970) heeft een ongenadig spannend boek geschreven.
Geboeid
Michèle opent haar thriller heel slim door het eerste hoofdstuk al even verderop in het verhaal te laten beginnen, geschreven vanuit het perspectief van de dader. De toon is gezet, waardoor ze rustig de tijd kan nemen om in een aantal hoofstukken de situatie en de hoofdpersonages te introduceren. De intro is niet bijster interessant maar dat hindert niet - de lezer is toch al geboeid.
Onbeslist
Daarnaast geeft ze in het verhaal nooit teveel informatie in één keer weg, ook niet over de personages. Steeds als we denken de bassischooljuf of de insluiper denken te kennen, blijkt even later dat er nóg meer is dat we niet wisten. Om uiteindelijk een ijzersterk verhaal te lezen waar geen speld tussen te krijgen valt. Het einde van het verhaal is tot de laatste pagina's onbeslist.
Nr. 19 wordt ook realistisch door het gebruik van alledaagse namen en titels als de tv-serie Friends, de Aldi en een Nee/Nee-sticker. Daarnaast klopt het boek ook topografisch: de Breullaan en de Sophialaan in Zeist die in het verhaal voorkomen, bestaan echt.
Het is nog wat extra's bij een boek dat niet simpel meer weg te leggen valt. De eerste thriller van Michèle is een goede en het is wachten op meer!
Nr. 19 van Michèle van Rees is vanaf 19 maart te verkrijgen in de boekhandel. Op deze dag is het boek te verkrijgen voor 1,90 euro!