Oneindig afscheid

Productkenmerken

Auteur: Maitland, Arnaud, Uitgever: Altamira - Becht, 271 pagina's, Gebonden met harde kaft, Nederlands, ISBN: 9789069636221 (ISBN10: 9069636220), Gepubliceerd in 2004.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Ouder worden in het licht van het Tibetaanse boeddhisme

€ 9,60
Op voorraad
Oneindig afscheid
Oneindig afscheid

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Oneindig afscheid" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Oneindig afscheid

Hoofdtitel Oneindig afscheid
Ondertitel ouder worden in het licht van het Tibetaans boeddhisme
Uitgever Gottmer Uitgevers Groep b.v., Altamira - Becht
Auteur(s) Maitland, A., Maitland, Arnaud
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 271
Productvorm Hardback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 04-2004
ISBN 9789069636221

Flaptekst Oneindig afscheid

Wat voor steun kan het Tibetaans boeddhisme ons bieden in tijden van ziekte, ouderdom en dood? Arnaud Maitland, een leerling van de Tibetaanse Lama Tarthang Tulku, geeft op deze vraag in Oneindig afscheid een antwoord. Als een rode draad door het boek loopt het levensverhaal van zijn moeder, die de ziekte van Alzheimer kreeg en haar laatste jaren sleet in een verpleeghuis. Alle emoties die bij een dergelijk ziekteproces loskomen - hulpeloosheid, schuldgevoelens, woede, onbegrip, machteloosheid en vooral angst -, worden belicht aan de hand van diverse principes en methodes die het Tibetaans boeddhisme rijk is. Het resultaat is een inzichtelijk, troostrijk en ontroerend boek, dat velen die de problematiek herkennen tot steun zal zijn.

De in Nederland geboren en getogen auteur behaalde in de V.S. een MA-graad in Tibetaans-boeddhistische filosofie en psychologie. Ook was hij decaan van het Tibetan Nyingma Institute in Boulder en Berkeley, en directeur van een drukkerij, waarover hij in 2000 zijn eerste boek MasterWork schreef. Hij geeft seminars en cursussen in Europa, Zuid-Amerika en de V.S.