Opvolging en overdracht, gesigneerd

Productkenmerken

Auteur: Buys, Cees, Uitgever: Van Gorcum, 193 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789023245148, Gepubliceerd in 2009.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Gesigneerd met opdracht door auteur

€ 15,45
Op voorraad
Opvolging en overdracht, gesigneerd
Opvolging en overdracht, gesigneerd

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Opvolging en overdracht, gesigneerd" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Opvolging en overdracht

Hoofdtitel Opvolging en overdracht
Ondertitel en een ander paradigma in zakendoen
Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van, Van Gorcum
Auteur(s) Buys, Cees
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 193
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 01-2010
ISBN 9789023245148

Flaptekst Opvolging en overdracht

"In nog geen decennium is het aantal Nederlandse MKB-bedrijven dat in aanmerking wil komen voor overname gegroeid tot meer dan honderdduizend. Ongeveer vijfendertig procent daarvan is al langer dan tweeënhalf jaar bezig om een goede overdracht te realiseren. Als dat niet zou lukken en deze bedrijven zouden ophouden te bestaan, zouden er direct ongeveer honderdduizend werknemers op straat komen te staan.

Hiermee is het opvolgingsprobleem een groot maatschappelijk, economisch, sociaal en emotioneel vraagstuk geworden, van onverantwoord grote omvang. De groei van het probleem wordt versterkt door de financiële crisis, die een aantal banken ertoe heeft gebracht hun kredietcondities aan te scherpen. Voor de (jonge) MKB-ondernemer die een bestaand MKB-bedrijf wil overnemen, biedt dit verscherpte kredietregime vrijwel geen soelaas meer. Het MKB, een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie, komt zo ernstig in gevaar.

Een goede oplossing voor dit probleem is tot op heden nog niet aangedragen. Dit boek beschrijft de huidige situatie rondom het thema bedrijfsopvolging en -overdracht. Het creëert bewustzijn bij de MKB-ondernemer en geeft een structurele oplossingsrichting in de vorm van 'bedrijvenlease'. Hierbij is 'anders denken' de rode draad.

Voor meer achtergrondinformatie en interactieve communicatie met o.a. de auteur bezoekt u de websites: www.bedrijvenlease.nl of www.slapendoejesnachts.nl

Over de auteur

Cees Buys (1958) werkte na het doorlopen van de hogere hotelschool op diverse posities in de Nederlandse luchtvaartindustrie. Sinds 1993 werkt hij als zelfstandig verander- en crisismanager. Meer dan veertig gerenommeerde organisaties heeft hij inmiddels gediend. Met zijn expertise, en die van de professionals in zijn netwerk, wil hij zich nu gaan richten op het structureel oplossen van het probleem van bedrijfsopvolging."