Slaaf van het onbewuste

Productkenmerken

Auteur: Wiers, Reinout, Uitgever: Bert Bakker, 325 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789035130845, Gepubliceerd in 2007.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Over emotie, bewustzijn en verslaving

€ 23,75
Op voorraad
Slaaf van het onbewuste
Slaaf van het onbewuste

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Slaaf van het onbewuste" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Slaaf van het onbewuste

Hoofdtitel Slaaf van het onbewuste
Ondertitel over emotie, bewustzijn en verslaving
Uitgever Prometheus, Uitgeverij, Bert Bakker
Auteur(s) Wiers, R., Wiers, Reinout
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 328
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 2007
ISBN 9789035130845

Flaptekst Slaaf van het onbewuste

Waarom gebruiken mensen verslavende middelen terwijl ze weten dat het slecht voor ze is? Tot voor kort gingen veel mensen ervan uit dat mensen ook bij verslavingsgedrag voor- en nadelen afwegen en dat verslavingsgedrag dus een rationele bcslissing is. Maar verslaving is juist beter te begrijpen als irrationeel gedrag.

Een nieuwe visie op verslaving stelt dat bij her ontstaan van verslaving niet alleen rationele processen een rol spelen, maar dat automatische en soms onbewuste processen minstens zo belangrijk zijn. Hoewel het idee dat verslaving te maken heeft met onbewuste processen al oude wortels heeft, kunnen deze processen sinds kort ook daadwerkelijk gemeten worden. In Slaaf van het onbewuste geeft Reinout Wiers een nieuwe, samenhangende visie op het ontstaan van verslavingsgedrag. Moderne theorieën over emotie en bewustzijn koppelt hij aan recente inzichten uit het verslavingsonderzoek, zowel uit de psychologie als uit neurobiologische benaderingen. Deze visie op verslaving biedt nieuwe mogelijkheden voor preventie en behandeling. Wiers maakt op heldere wijze duidelijk hoe de bewuste controle over ons gedrag, die we normaal gesproken ervaren, verloren kan gaan bij het ontstaan van verslaving en wat we daaraan kunnen doen.

Reinout Wiers studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde daar cum laude op onderzoek naar risicofactoren voor verslaving. Hij kreeg in 2002 de NWO-VIDI-subsidie voor zijn onderzoek naar impliciete processen bij verslaving. Wiers is als universitair hoofddocent Clinical Psychological Science verbonden aan de Universiteit Maastricht en als bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.