Van de aarde naar de maan

Productkenmerken

Auteur: Verne, Jules, Uitgever: Classic Press, 203 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789087200152 (ISBN10: 9087200153), Gepubliceerd in 2006. Boeknummer van verkoper: 74786.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

€ 8,45
Op voorraad
Van de aarde naar de maan
Van de aarde naar de maan

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Van de aarde naar de maan

Hoofdtitel Van de aarde naar de maan
Uitgever Classic Press Publishing, Classic Press
Auteur(s) Verne, J., Verne, Jules
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 203
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 12-2006
ISBN 9789087200152

Flaptekst Van de aarde naar de maan

Jules Verne

Van de

AARDE

naar de

MAAN

Jules Verne (1828- 1905) is de werldberormde schepper van een enorm, zeer veelzijdig en erudiet oeuvre.

Zijn boeken zijn een meeslepende mengeling van vernuftige fantasie en wetenschappelijke waarheid, vol ingenieuze vondsten en romantische verwikkelingen Verne is een van de meest gelezen auteurs aller tijeden. Niet verwonderlijk aan gezien zijn werk nooit aan glans heeft verloren. Zijn boeken bezitten nog steeds een verrassende frisheid.

De leden van de Kanonnenclub, een in Baltimore (USA) gevestigede vereniging van artilleristen die na de Amerikaanse burgeroorlog werkeloos werden, komen op het idee een kogel naar de maan te schieten. Voorzitter Barbicane en een aantal vooraanstaande ledan van de Kanonnenclub beginnen aan de uitwerkin van dat uit voor hun tijd - de jaren zestig van de negentiende eeuw - revolut aure plan.

Uit Europa komt de Fransman Michel Ardan met de sensationele mededeling dat hij de reis in de kogel wil meemaken. De voorbereidingen nemen een vol jaar in beslag, de hele weereld leeft mee. Zal de Amerikanen lukken voor het eerst een verbinding met de maan tot stand te brengen?

Jules Verne schreef deze fascinerende science- fictionroman ongeveer hon derd jaar voordat in 1969 daadwerkelijk een Amerikaan als eerste een voet op de maan zette. Van de aarde naar de maan is een van Verne's eerste werken , en het zal niemand verbazen dat het al lang voordat de Amerikanen zijn woorden in daden om zouden zetten ook een van zijn populairste werd.