Verdwijn-woordenboek

Productkenmerken

Auteur: Berge, Julius ten, Uitgever: Heinen Adr., 125 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789077721520 (ISBN10: 9077721525), Gepubliceerd in 2006. Boeknummer van verkoper: 73630.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Woorden die wegvielen uit onze woordenschat

€ 7,95
Op voorraad
Verdwijn-woordenboek
Verdwijn-woordenboek

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Verdwijn-woordenboek" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Antiquariaat

Dit artikel wordt aangeboden door BoekenWebsite.nl. Meer informatie over de verzendkosten en leveringsvoorwaarden van BoekenWebsite.nl.

De Ig-Nobelprijzen

Hoofdtitel De Ig-Nobelprijzen
Ondertitel waarom kippen van mooie mensen houden en andere hilarische ontdekkingen
Uitgever Adr. Heinen, Uitgevers, Heinen Adr.
Auteur(s) Abrahams, M., Berge, Julius ten
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 192
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 2006
ISBN 9789077721520

Flaptekst De Ig-Nobelprijzen

Wat is de invloed van hevige kou op nat ondergoed? Waarom geven kippen voorkeur aan mooie mensen? En hoe moet je handelen als je penis vast komt te zitten tussen je rits?

Ieder jaar worden de Ig-Nobelprijzen uitgereikt aan personen en organisaties die wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan dat de lezer eerst aan het lachen maakt en dan aan het denken zet, of een andere bijzondere prestatie hebben geleverd met hetzelfde resultaat. Soms is de uitreiking van de Ig-nobelprijs een compliment en brengt zij nuttig of interessant onderzoek aan het licht, soms schuilt er kritiek in en vraagt ze aandacht voor intellectuele kwakzalverij of kwalijk gedrag. Zo heeft de toewijzing van de Ig-Nobelprijs voor de vrede vaak een ironische ondertoon.

Het idee voor de Ig-Nobelprijzen is afkomstig van de auteur van dit boek, Marc Abrahams. Hij is hoofdredacteur van het wetenschappelijke humortijdschrift 'Annals of Improbable Research.' Samen met zijn Ig Nobel Board of Governors selecteert hij jaarlijks tien winnaars uit meer dan 5000 nominaties.

Dit boek geeft een overzicht van alle 150 Ig- Nobelprijswinnaars tot nu toe en licht van veertig van hen de wapenfeiten uitgebreid toe. Daaronder vanzelfsprekend ook de ignobele prestaties van drie Nederlandse Ig-Nobelprijswinnaars. Samen met de andere willige en onwillige slachtoffers van Marc Abrahams worden zij vereeuwigd in dit boek vol onwaarschijnlijk onderzoek.