Vermoord en Verbannen

Productkenmerken

Auteur: Marres, Rene, Uitgever: Aspekt, 194 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789059115163 (ISBN10: 9059115163), Gepubliceerd in 2006. Boeknummer van verkoper: 51755.

Productbeschrijving

De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Vermoord en Verbannen
Vermoord en Verbannen

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Vermoord en Verbannen" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Vermoord en Verbannen

Hoofdtitel Vermoord en Verbannen
Ondertitel de aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali en hun verdediging van westerse waarden
Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij, Aspekt
Auteur(s) Marres, R., Marres, Rene
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 112
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 10-2006
ISBN 9789059115163

Flaptekst Vermoord en Verbannen

Ren arres was universitair docent in filosofie (philosophy of mind) en moderne Nederlandse letterkunde en heeft op beide gebieden gepubliceerd. Ook schreef hij een boek over Frederik Weinreb, verzetsman en groot schrijver, waarvan bij Aspekt een herziene, vermeerderde druk uitkwam.

In dit nieuwe, even belangrijke als scherpe boek is de herziene versie van het eerdere pamflet De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali en hun verdediging van westerse waarden opgenomen. Marres gaat nu in de vorm van exemplarische columns uitgebreid in tegen geleerden en columnisten die Hirsi Ali en Afshin Ellian met smaad overlaadden en belasterden of die barbaarse zeden, zoals de slavernij van de vrouw, verdedigden. Hij ontmaskert het discours van de multiculturele mandarijnenkaste.

Hij verdedigt opnieuw twee politici, waarvan de eerste vermoord is, wegens valse beschuldigingen van racisme en tirannie, en de andere naar het buitenland verbannen. Hij betoogt dat kritiek op een godsdienst of cultuur iets heel anders dan racisme is en soms onmisbaar. Wat Pim Fortuyn tegen de zeden van de orthodoxe islamcultuur en het politieke islamisme inbracht was gerechtvaardigd en is dan ook door anderen overgenomen. Zoiets geldt ook voor publiciste en politica Ayaan Hirsi Ali, die zich in het bijzonder inzet voor de vrijheid van de islamitische vrouw. Toch is er ook tegen haar een hetze gevoerd. Marres analyseert dit en zet het recht. Hij verdedigt de bedreigde vrijheid van meningsuiting.

Over het eerdere pamflet:

Dit [betoog] levert een glasheldere rechtvaardiging op van de idee van Fortuyn en Hirsi Ali. En het leest als een trein, ondanks overigens spaaarzaam gebruik van jargon.' Drs. H.H.M. Meyer, NBD Biblion maart 2006

Ren arres maakt al vast duidelijk dat de aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali elke grond misten en dat hun werkelijke bedoelingen nobel waren en zijn. Ze komen op () niet voor een geloof, een volk of ras, maar voor de mens en zijn vrijheid ()' Dirk Verhofstadt op <www.liberales.be> mei 2006.

Op overtuigende wijze zet publicist Marres de aanvallen op Hirsi Ali en Fortuyn op een rij en analyseert hij de kromme argumentatie van tegenstanders als Marcel van Dam. Een helder pamflet over de waarde van westerse verworvenheden als vrijheid van meningsuiting, die broodnodig verdediging behoeven.' Martin Hermens & Joep Smaling, De Gelderlander 18-3-2006.