Vrouw in de schaduw

Productkenmerken

Auteur: Oort, Dorinde van, Uitgever: Cossee, 9e editie, 270 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789059362130, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★★
Verkeert in nieuwstaat (is meestal ongelezen)

Toelichting op conditie
Nieuwstaat.

Productbeschrijving

Een familiegeschiedenis

€ 12,95
Op voorraad
Vrouw in de schaduw
Vrouw in de schaduw

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Vrouw in de schaduw" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Vrouw in de schaduw

Hoofdtitel Vrouw in de schaduw
Ondertitel een familiegeschiedenis
Uitgever Cossee, Uitgeverij, Cossee
Auteur(s) van Oort, Dorinde, Oort, Dorinde van
Druk 9e druk
Editie 9e editie
Taal Nederlands
Pagina's 288
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 06-2008
ISBN 9789059362130

Flaptekst Vrouw in de schaduw

Annetje Beets, kraamverpleegster, sterft op bijna 100 jarige leeftijd. Ze heeft dan géén naam gemaakt, géén roem verworven en niets gepresteerd dat een boek over haar zou kunnen rechtvaardigen. Ze heeft geleefd in de schaduw van mensen die groter waren dan zij.

Wat haar leven echter zo bijzonder maakt, is de universele betekenis ervan. Vrouw in de schaduw gaat over hoe wij omgaan met familiegeschiedenis, conventies, moraal, en met onze passies.

Dorinde van Oort vond in de nalatenschap van haar familieleden zoveel documenten en foto's die leidden naar een groot (familie)geheim, dat ze op onderzoek ging en uiteindelijk het ware verhaal van Annetje Beets in romanvorm heeft opgetekend.

Het is een ongelooflijk verhaal waarin de vooraanstaande politicus en oud-burgemeester van Rotterdam P.J. Oud een belangrijke rol speelt. Híj was jarenlang Annetjes geheime, want getrouwde, minnaar. Als P.J. Oud tot kamerlid wordt gekozen, is er in zijn leven geen plaats meer voor Annetje. De jaren die volgen blijken vervuld te zijn van geheimen en intriges. Een buitenechtelijk kind, scheve familieverhoudingen, een duister moordplan, en gekonkel over geld.

Het verhaal van Annetjes leven beslaat bijna de hele vorige eeuw. Maar Vrouw in de schaduw is een verhaal van alle tijden.