Wat zit er in uw eten?

Productkenmerken

Auteur: Gouget, Corinne, Uitgever: Bouillon, 96 pagina's, Zakboekje paperback, Nederlands, ISBN: 9789077788288, Gepubliceerd in 2006.

Productbeschrijving

De gids die u alerter maakt op al die E-nummers

Dit exemplaar is inmiddels verkocht.
Mogelijk worden er andere exemplaren aangeboden.
Zoeken naar andere exemplaren
Wat zit er in uw eten?
Wat zit er in uw eten?

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Wat zit er in uw eten?" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Wat zit er in uw eten?

Hoofdtitel Wat zit er in uw eten?
Ondertitel de gids die ervoor zorgt dat u zich niet langer vergiftigt
Uitgever Bouillon Culinaire Journalistiek, Bouillon
Auteur(s) Couget, C. / Jansen, W.R.S.M., Gouget, Corinne
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 88
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Nee
Publicatiedatum 09-2007
ISBN 9789077788288

Flaptekst Wat zit er in uw eten?

Begin 2007 was Will Jansen voor een culinaire reis in Frankrijk en zag in een boekwinkel het boekje Additifs Allimentaires liggen. Hij was toen druk bezig met de Culinaire Almanak en vooral de wikkels van de kant-en-klaarmaaltijden die getest werden, hadden zijn aandacht getrokken. Op internetsites als www.aspartaam.com las hij een verontrustend verhaal over E-nummers die zonder enige terughouding aan zijn eten toegevoegd worden. Terug in het hotel begon hij het boekje te lezen. Het is geschreven door Corinne Gouget en het benoemt alle tot nu toe bekende E-nummers en hun bijwerkingen. Veertien jaar heeft Gouget onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje. Will Jansen besloot de gids te vertalen voor de Nederlandse markt. Regelmatig kwam hij geschokt vertellen dat er zoutzuur, chloor of aluminium in zijn - en uw - eten zit. Gewoon eten dat we nietsvermoedend bij onze goed gesorteerde supermarkt kopen. En we eten zo gezond en bewust en we kopen biologisch, maar het zit echt overal in. Deze gids beschrijft alle E-nummers en hun bijwerkingen. Daar kan discussie over ontstaan, maar hoofddoel is dat mensen meer gaan nadenken over wat ze in hun mond steken.

Recensie Wat zit er in uw eten?

Bron: Het Parool • Brontitel: Gidsje over E-nummers in voeding • Datum: 11 december 2007
AMSTERDAM - De hoofdredacteur van het culinaire literaire tijdschrift Bouillon, Will Jansen, heeft een gidsje uitgegeven waarin hij het publiek informeert over de zogeheten E-nummers in voeding. Want lijken veel E-nummers onschuldig, volgens Jansen zijn daarbij duidelijk vraagtekens te zetten.
Chemische producten als zoutzuur, zwavelzuur en chloor nemen we dagelijks in en zijn verstopt in verse producten. ''Veel mensen denken dat dat niet schadelijk is voor hun gezondheid, maar als je iedere dag tien of twintig keer van die piepkleine hoeveelheden binnenkrijgt, kom je toch op een lepel gif per week'', aldus Jansen.
De hoofdredacteur stuitte in Monte Carlo op het boekje, dat oorspronkelijk is samengesteld door Corinne Gouget, die veertien jaar onderzoek deed naar de gevaren van E-nummers. Jansen vertaalde het. Aspartaam, dat in veel suikervrije en lightproducten zit, is volgens Gouget een sluipmoordenaar. En er worden volgens de Française al baby's geboren met sporen van chemische producten in hun bloed. ''Fabrieksmatig voedsel neemt hand over hand toe en ik wil mensen bewust maken van de gevaren hiervan'', zegt Gouget.
Het boekje is gemaakt op pocketformaat, zodat de consument het mee kan nemen als hij boodschappen doet en zodoende meer te weten komt over die kleine letters. ''Geen vrolijk gidsje, maar wie het goed gebruikt zal er alleen maar gezonder op worden'', aldus Jansen, die het boekje verkoopt via http://www.bouillonmagazine.nl.