Welvaart voor de wereld

Productkenmerken

Auteur: Sachs, Jeffrey D., Uitgever: Business Contact, 390 pagina's, Paperback, Nederlands, ISBN: 9789047001188, Gepubliceerd in 2008.

Productstaat

Staat: Tweedehands

Conditie (algemene classificatie)
★★★★
Verkeert in uitstekende conditie (is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken)

Toelichting op conditie
Zeer goed.

Productbeschrijving

Economie voor een overbevolkte planeet

€ 9,20
Op voorraad
Welvaart voor de wereld
Welvaart voor de wereld

Selecteer de afbeelding voor een vergroting

Deel deze pagina via:

Rubrieken

"Welvaart voor de wereld" is opgenomen in de volgende (sub-)rubrieken:

Welvaart voor de wereld

Hoofdtitel Welvaart voor de wereld
Ondertitel economie voor een overbevolkte planeet
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij, Business Contact
Auteur(s) Sachs, Jeffrey D.
Druk 1e druk
Taal Nederlands
Pagina's 390
Productvorm Paperback / softback
Geïllustreerd Ja
Publicatiedatum 10-2008
ISBN 9789047001188

Flaptekst Welvaart voor de wereld

Jeffrey D. Sachs

WELVAART VOOR DE WERELD

Economie voor een overbevolkte planeet

In Welvaart voor de wereld stelt Sachs dat we dringend aan een nieuw economisch model toe zijn om aan de desastreuze gevolgen van de overbevolking op onze planeet te ontsnappen. Volgens Sachs moet het nieuwe model mondiaal zijn, een coöperatieve grondslag hebben en milieubewust zijn. Sachs betoogt dat we ons alleen van welvaart kunnen verzekeren als we duurzame projecten en technologie ontwikkelen en verspreiden, de wereldbevolking stabiliseren en de allerarmsten een miljard mensen helpen te ontsnappen uit de valstrik van armoede. Hij voorspelt dat ogenschijnlijk softe thema"s als milieu, volksgezondheid, bevolkingsgroei en armoede de komende jaren zullen uitgroeien tot politieke breekpunten. Sterker nog: ze zullen doorslaggevend worden als het gaat om oorlog of vrede. Het idee van landen die strijden om macht, natuurlijke grondstoffen en internationale afzetmarkten is passé. Volgens Sachs staat een tijdperk van wereldwijde samenwerking voor de deur, ook al ontbreekt het vertrouwen daarin momenteel. Als regeringen, ondernemingen en bevolkingsgroepen zich verenigen, kan iedereen op aarde in vrede en welvaart leven. Een haalbaar doel, schrijft Sachs, maar met onze huidige economische denkwijze bereiken we dat niet. In Welvaart voor de wereld stelt de auteur ons een koerswijziging voor die van groot belang is voor onze toekomst.

Jeffrey D. Sachs behoort volgens Time Magazine tot de "100 meest invloedrijke mensen in de wereld".

New York Times-bestseller

advertentiecampagne

sluit aan bij het actuele politieke debat

Jeffrey Sachs stelt nooit teleur. Met krachtige voorbeelden en bewogen woorden legt hij uit wat de mensheid moet doen om een gezamenlijke toekomst op deze planeet te waarborgen... Dit boek is een uitstekende bron voor ieder die wil begrijpen welke veranderingen er op komst zijn in de 21e eeuw. kofi annan, winnaar van de nobelprijs voor de vrede (2001) en voormalig secretarisgeneraal van de verenigde naties.

Vergeet de bestseller van Al Gore over de dreigende klimaatproblemen. Hier is het magnum opus van waarschijnlijk de meest getalenteerde, betrokken en invloedrijke econoom van de wereld. rick van de ploeg in nrc next

Sachs is een serieuze dromer, en dit is een serieus boek dat iedereen zou moeten lezen. management today

Mijn professor. bono, zanger van u2

Jeffrey D. Sachs is directeur van The Earth Institute van Columbia University en speciaal adviseur van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties op het gebied van Millennium Development Goals. Hij geniet internationaal bekendheid door zijn werk als economisch adviseur van regeringen en organisaties over de hele wereld en is auteur van Het einde van armoede.

paperback, ca D 29,95

ca 392 bladzijden, 15 x 23 cm

oorspronkelijke titel: Common Wealth

geïllustreerd

nur 781, 740, 784, 947

boeksoort: A

oktober 2008

BUSINESS CONTACT, MENS & MAATSCHAPPIJ

978904700118